18 Mart 2012 Pazar

Yoğurtlu Sebzeli Makarna...

Makarna çocukluğumun favori yemeklerinden. Sanırım tüm çocuklarında favorisidir. Ben yoğurtlu makarnayı özellikle çok severim. Yengemin tavsiyesi üzerine garnitür ile yapılabileceğini söyledi. Hiç düşünmemiş ve yememiştim. Yedim çok lezzetli bir sunum oluyor. Özellikle kısır veya patates salatası yerine servis edilebilir. Umarım siz de beğenirsiniz. :)

Malzemeler:
1 pk makarna
2 avuç bezelye
2 havuç
Yarım kırmızı lahana
250 gr yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Nane
Tuz

Yapılışı:
Bezelyeyi ve havucu haşlayıp süzeriz. Lahanayı ufak ufak doğrarız. Makarnayı da bir tencerede haşlayıp süzeriz. Ayrı bir kapta tüm malzemeleri karıştırıp servis ederiz...

Afiyet olsun. :)

Şık Bir Mekân Pinhan Restaurant etkinliği...

Sevgili arkadaşımız Rukiye Sevilay Taşçı'nın daveti ile bilgilendiğim bu etkinliğe değişik insanlar tanıyıp kaynaşmak ve restaurant hakkında bilgi sahibi olmak için gittim... 1 saat erken gitmişim facebooktaki paylaşımda yazan saat yanlışlığı nedeniyle... :))
İçerideki atmosfer, mekanın genişliği, garsonların temizliği ve ilgisi ilk dikkatimi çeken özelliklerden oldu. Rukiye hanım ve organizasyondan sorumlu olan hanımın eşliğinde Pinhan'ı gezme imkanı bulduk. Giriş katında, kafe ve pastane olarak hizmet veren Tu’me Cafe&Patisserie var. İkinci kat, Anadolu Mutfağı’nın geleneksel lezzetlerini sunan Patile’ye ayrılmış. Üçüncü katta yer alan Fua, dekorasyonu ile beş yıldızlı otelleri aratmayan bir deniz ürünleri restoranı. Sakre olarak adlandırılan teras katı ise, Marmara Denizi’nin en güzel manzaralarından birine sahip. Eşsiz Alakart menüsünün yanı sıra Açık büfe olarak hafta içi; sabah köy kahvaltısı, öğlen açık büfe, ikindi çayı ve Pazar günleri Brunch mevcut. Girişteki cafe'si çok ferahtı. Bostancı Küçükyalı Sahili’nde şık bir restaurant. Enfes yemekleri, kaliteli servisi, güler yüzlü çalışanları, zarif dekorasyonu ve muhteşem manzarasıyla hayata lezzet ve keyif katmak üzere tasarlanmış seçkin bir mekân.
Aynı katta olan çocuk odası oldukça dikkatimi çekti. Alışveriş merkezlerinde ya da büyük komplekslerde görmeye alıştığım bu çocuk odasının öğretmen eşliğinde olması olaya ne kadarda ince bir bakışla yaklaştıklarını gördüm.
Hemen üst kata çıktığımızda ise geniş aralıklarla dizilmiş masaların dışında hemen sağ tarafta açık büfe yemekleri gördüm. Özellikle büyük ölçüde Türk Mutfağı ve Osmanlı Yemeklerine önem verilmesi genel mutfak anlayışıma çok uydu.



Pinhan Restaurant'ın çok güzel bir manzarası var. Marmara Denizi'nin çok farklı bir açıdan görünüşü gibi. Muhteşem...
Nişan, kına ve düğün için oldukça fazla sayıda salonları var. Hepsini teker teker gezdik. Oldukça ilgimi çektiği alanlardı bunlar benim için. :) 250’den 500 kişiye kadar çeşitli kapasitedeki mekanları tek çatı altında toplayan konsepti, VIP salonları kablosuz internet bağlantısı, kütüphanesi, çocuk odası ve ibadethanesiyle eksiksiz, konaklaması olmayan otel gibi. :)

  Pinhan Restaurant'ın yaz için çok mühim olan kocaman bir terası var.


 İkramları için ayrıca çok teşekkür ederim...
Pinhan Restaurant'ın yetkilisi ile görüştüğümüzde yemeklerin yapılışı ve ne tarz yemekler yapıldığı konusunda bilgi aldık. Çünkü yemeklerin pişirilme tarzı ve içine konulması ihtimal katkı maddelerinin konulmaması oldukça etkileyici. Günümüzde kanserin sık sık rastlanan grip gibi çoğalmasının en büyük nedenlerinden biri de gıdalar. Yani yemeklerde kullanılan katkı maddeleri. E diye başlayıp bizim hayatımızı mahvetmeye yönelik tatlandırıcılar kesinlikle kullanılmıyormuş. Malumunuz pastane ürünlerinde sık sık kullanılıyor. Bu maddelerinde çok çok az kullanıldığını ve genellikle ev mutfağı tarzında yemek pişirildiğini öğrendim.

Son söz olarak en sıklıkla et ürünlerinde kullanılan bir etken maddeden bahsetmek istiyorum:

Peki MSG nedir?
MSG( Monosodium Glutamate) bir amino asit olan Glutamic Acid’in glutamat tuzudur. Tuz, zıt yükler tarafından tutulan bir molekülün kimyasal adıdır. Temelde, bir (mono) sodyum atomu amino asit glutamata bağlıdır.

Neden MSG kullanılıyor?
MSG’nin kendine has bir tadı yoktur. Tad alma duygusunu harekete geçirerek yiyeceğin daha lezzetli olmasına katkıda bulunur. Katkı olarak, Asya mutfağına,, konserve sebzelere, çorbalara, işlenmiş gıdalara konulur. Görünüşü tuz ve şekere benzer. Beyaz kristal haldedir. Neden MSG’nin tercih edildiği hala belirsizdir. Bazı üreticiler yalnızca tat arttırıcı olarak koyduklarını söylerken kimi tüketiciler MSG’nin alışkanlık yaptığına ve bu sebeple üreticilerin kullanmaya yöneldiğine inanıyorlar. Bir diğer çalışma sonucu da MSG’nin alışkanlık yaptığını iddia etmektedir.

Ben yolum düştükçe uğramayı düşündüğüm bir mekan. Tavsiye ederim. :)

Turgut Özal Bulvarı No: 5 Küçükyalı / İstanbul Küçükyalı Maltepe / İstanbul
Tel : 0216 518 67 67 Fax : 0216 518 67 51Web Adresi : www.pinhan.com.tr