22 Kasım 2011 Salı

Kumpir...


Çocukluğumdan bu yana sevdiğim fakat kendi fırınımda pişirilemeyeceğini düşündüğüm kumpiri hep yapmak istemişimdir. Geçenlerde internet sayfalarında gezerken pişirilebileceğini yazıyordu. Hemen malzemeleri alıp deneyeyim dedim.

Malzemeler:
4 adet iri boy patates
3 tatlı kaşığı tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri (ben kaşar peynirini bol kullandım.)
Küçük boy hazır garnitur (isteğe bağlı olarak küp doğranmış, patates, havuç ve bezelye)
4-5 adet sosis
Küp doğranmış 5-6 adet küp doğranmış turşu
Yeşil ve siyah zeytin
Yonca ketçap ve mayonez
İstediğimiz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Sonra alüminyum folyo ile açık yeri kalmayacak şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış fırın 200 derecede 1 saat kadar pişirin. Patatesleri fırından çıkarın. İnce ince kıyılmış sosisi bir tavada zeytinyağı az gezdirerek hafif pişirin. Patatesi tabağa alıp bıçakla ortadan dikine ikiye ayırın. Önce içine tereyağını patateslere tatlı kaşığı ile iyice yedirerek her iki kanadına sürün. Bu işlem yapılırken bir taraftanda rendelenmiş kaşar peynirini üzerine dökerek beraber karışmasını sağlayın. Böylelikle tüm patates tereyağı ve kaşar peyniri ile yoğunlaşmış oluyor. Sonra içine tüm malzemeleri koydum. Üzerine ketçap ve mayonez ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Yalnız bir uyarı çok lezzetli oluyor. :))

Afiyet bal olsun :)