4 Ağustos 2013 Pazar

Gold Master Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller yarışması 4. hafta menüm...

Karnı yarık:
Malzemeler:
1 kg orta boy patlıcan

Kızartmak için sıvı yağ
Harcı için:
250 gr köftelik kıyma
3-4 adet domates
2 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tepeleme domates salçası
1 çay kaşığı pulbiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı:
• Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağ ile her bir tarafını güzelce kızartırız. Tüm kızarttığımız patlıcanları büyük boy borcam ya da fırın tepsisine aralıklı dizeriz.
• Harcı için soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp 1-2 kaşık zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavururuz. Üzerine kıymayı atıp güzelce kavururuz. Doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleriz. Hepsi güzelce piştikten sonra patlıcanları bir bıçak yardımıyla ikiye yarıp içine bir kaşık yardımıyla iç harcımızı güzelce boşluk kalmayacak şekilde yerleştiririz. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsinin dibine 1 çay bardağı kadar salçalı su yaparak döker yüksek ısınmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişiririz. Yanına pilav ile servis yaparız.

Afiyet olsun. :)


Şeftalili Mousse:

şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Malzemeler:
200 gr fildişi çikolata
3 adet orta boy şeftali
200 gr krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
3 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
4 adet yaprak jelatin (soğuk suda ıslatılmış)


Hazırlanışı:
• Çikolatayı bir mikser veya bıçak yardımıyla doğrarız ve benmari usulü (bir kap içine koyup sıcak suyun içine oturtarak erimesini sağlamak) eritiriz. Krem şantiyi süt ile usulüne göre hazırlarız ve çikolatanın içine ilave ederiz. 
şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Yumurtayı şekerle çırparız. Çırpıcı veya mikser ile olabilir. Çikolatalı karışıma ekleriz. Jelatinleri ben de ilk kez denedim hayatımda. Oldukça farklı bir şey. Jelatinleri soğuk suda bekletiriz. Bir tavayı sadece ocakta ısıtıp altını kapatırız. Ve elimizle sudan çıkarıp ısınmış tavaya içine atarız. Tavayı elimizle omlet yapar gibi çevirip eritiriz. Jelatinleri de karışıma ekleriz. Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp fotoğraftaki gibi boyutlarda kestim ben. Onları mikserde çekip karışıma ekleriz. Şeftalilerin kabuklarını soymadım. Çünkü kabukları ile birlikte renk verdiği için soymak istemedim. Karışımı bardaklara döküp yarım saat kadar buzdolabının deepfreeze bölümünde bekletiriz. Donduktan sonra arzuya göre üzerine rendelenmiş beyaz çikolata ilave edebilirsiniz.
şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Afiyet olsun. :)