4 Ocak 2012 Çarşamba

Kremalı Ispanak Sote Eşliğinde Bonfile Madalyonları ve Jüs Sos...


KREMALI SOTE ISPANAK
Malzemeler:
Ispanak
Soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Parmesan rendesi
Muskat
Krema
Tuz
Karabiber
Toz şeker

Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan ve sarımsak ibir çimdik toz şeker, tuz ve karabiberle zeytinyağı içinde kavrulur. Ispanak ilave edilir ve yumuşayana beraber sotelenir. Daha sonra bir süzgeçe bastırılark bütün
fazla suyu süzülür. Aynı tencere de krema kaynatılılarak koyulaştırılır ve karışım ilave edilir. En son parmesan rendesi ve muskat ilave edilir.

BÜTÜN BONFİLE MADALYONLARI VE JÜS SOS
Malzemeler:
Bütün bonfile (İyi temizlenmiş ve kasap tarafından et filesine geçirilmiş)
Zeytinyağı
Deniz tuzu ve karabiber
Tereyağ
Kahverengi et suyu

Yapılışı:
Bonfilenin etrafı iyice zeytinyağı deniz tuzu ve karabiber ile ovulur. Fırına girebilecek bir tava iyice kızdırılır. Bonfilenin her tarafı iyice kahverengi olana kadar tereyağ da ilave edilerek tavada çevrilir. önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Sos için etin tavada bıraktığı suya biraz daha et suyu ilave edilir ve koyulaşana kadar kaynatılır. Dilerseniz biraz nişasta ekleyerek de kayulaştırabilirsiniz.  bofile halka şeklinde dilimlenir ve sos ile servis edilir.

Afiyet olsun.