23 Şubat 2014 Pazar

Kuru patlıcan kavurması...

Bizim memleketin güzel yemeklerinden biridir kuru patlıcan kavurması. Oldum olası çok severim. Kışın eskiden patlıcan yoktu. Sera varsada hem azdı hem de çok pahalı. Biz de kavurmasını yapıp yerdik. Memleket patlıcanı satan yerlerden almaya çalışıyorum. Böylesi daha lezzetli oluyor. Siz de bulabilirseniz Birecik Patlıcanı tercih edin. :) Eğer sıcak bir memlekette yaşayıp patlıcanı siz kurutuyorsanız patlıcanı yuvarlak şekilde keserek kurutun.tencereyemekleri, yoreselyemekler, sebzeyemekleri, urfa yemekleri, birecik patlicani, patlican yemegi, kuru patlican nasil yapilir, kuru patlican yemegi, patlican kavurması
Malzemeler:
40-50 adet civarında kuru patlıcan dilimi
150 - 200 gr kadar kuru domates dilimi (ben gurme212 kullandım.)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 büyük baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 bağ maydanoz


Hazırlanışı:
Patlıcanları derin bir tencerede kaynayan suya atarak haşlayın.

Eğer benim gibi kuruturken tuz kullandıysanız birkaç defa kaynamış su ile değiştirmeniz gerekiyor ve de tuz kullanmayın. Çünkü tuzu içine çektiği için gerek kalmıyor ekstra tuz atmaya. Tadına baktığınızda pişene kadar haşlayın. Bir kapta zeytinyağını koyarak soğanları kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine kuru domates ve domates salçasını ekleyin. Güzelce pişirin.
Üzerine sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları atın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşten birkaç defa çevirin. Servis tabağına patlıcanları koyarak üzerine iri kıyılmış maydanozları ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun. :)

Renkli Mücver Kek...

Tupperware etkinliğinde sevgili Gülhan Kara ile birlikte yaptığımız renkli mücver kek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tupperware'nin ürünlerini kullanarak yaptığımız bu tarif çok güzel oldu. Paylaştığım fotoğraflardan soranlar oldu tarifini. Oldukça pratik. Tavsiye ederim. :)
firinda mucver tarifi, pratik mucver, tupperware firin kabi, renkli mucver, firinda mucver, mucver, pratik yemekler, yoreselyemekler, sebzeyemekleri, sebzeli kek tarifi
Malzemeler:
1 adet orta boy havuç
1 tane orta boy kabak
1 sarı, 1 kırmızı biber
1 patates
100 gr bezelye
1 su bardağı süt
200 ml krema
1.5 su bardağı un
4 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
100 gr peynir
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Fırını 200 C derece ısıtın. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Yumurtaları çırpıp; krema, süt, un, peynir, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Sebzeleri ilave edin ve karıştırın.
Orta boy borcam kabında da yapabilirsiniz. Fotoğrafta Tupperware Ultra Pro Lazanya'da hazırlandı. Borcam veya varsa lazanya fırın kabında silikon fırça ile yağlayıp karışımı boşaltın ve fırın teli üzerinde 30-35 dk pişirin. 15 dakika kadar dinlendirip ters çevirerek kapak üzerine çıkarın. Ilık sıcaklığa ulaşınca dilimleyerek servis tabağına alıp servis yapın.