Bizim memleketin güzel yemeklerinden biridir kuru patlıcan kavurması. Oldum olası çok severim. Kışın eskiden patlıcan yoktu. Sera varsada hem azdı hem de çok pahalı. Biz de kavurmasını yapıp yerdik. Memleket patlıcanı satan yerlerden almaya çalışıyorum. Böylesi daha lezzetli oluyor. Siz de bulabilirseniz Birecik Patlıcanı tercih edin. :) Eğer sıcak bir memlekette yaşayıp patlıcanı siz kurutuyorsanız patlıcanı yuvarlak şekilde keserek kurutun.
Malzemeler:40-50 adet civarında kuru patlıcan dilimi
150 - 200 gr kadar kuru domates dilimi (ben gurme212 kullandım.)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 büyük baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 bağ maydanoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları derin bir tencerede kaynayan suya atarak haşlayın.
Eğer benim gibi kuruturken tuz kullandıysanız birkaç defa kaynamış su ile değiştirmeniz gerekiyor ve de tuz kullanmayın. Çünkü tuzu içine çektiği için gerek kalmıyor ekstra tuz atmaya. Tadına baktığınızda pişene kadar haşlayın. Bir kapta zeytinyağını koyarak soğanları kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine kuru domates ve domates salçasını ekleyin. Güzelce pişirin.
Üzerine sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları atın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşten birkaç defa çevirin. Servis tabağına patlıcanları koyarak üzerine iri kıyılmış maydanozları ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun. :)