28 Şubat 2012 Salı

Büyük Mantı...

Malzemeler:
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan

Hamuru için:
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar su

Sosu için:
Yoğurt, sarmısak, kırmızı biber, sıvı yağ, kuru nane

Hazırlanışı:
İçi için kıyma ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın. Unun üzerine yumurta kırarak ve su ile kıvama gelene kadar yoğurun. Hamur çok ince olmamak üzere açılır. Hamurun üzerine un sepeleyip kesim için uygun bir tahtaya veya malzeme (masa veya mutfak tezgahı) üzerine alın. Açılan bu hamuru yaklaşık 5-6 cm çapında kesin (mantı kesme aletiyle). Kesme işlemi bittikten sonra elinizi batırmak için bir kaseye biraz su koyun. Ufak toplar halinde eti elimize alıp daire şeklinde kestiğimiz hamurun içine yerleştirerek üzerine boş bir hamuru örtüştürerek yapıştırın. Tamamını yaptıktan sonra bunu fırın tepsisine koyup fırınlayın. Orta boy bir tencereye su koyun ve üzerine tuz ekleyip orta ateşte kaynamasını bekleyin. Mantıları kaynayan suya tepsiden koyun ve orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sonra ocaktan alıp bir boş kaba koyun. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt yapın. Arzuya göre üzerine zeytinyağında pulbiber ve nane atarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.