7 Aralık 2013 Cumartesi

Domates Soslu Makarna...

domates soslu makarna, domatesli makarna, makarna tarifleri, pratik makarna tarifleri, makarna nasil pişirilir, tencere yemekleri, yoreselyemekler, pilavlarmakarnalar,
Malum her içimiz kıyıldığında en pratik tariflerden birisi makarnadır. Ben çok seviyorum. Her çeşidini sorgusuz sualsiz tükebilirim. Her çeşit sosa inanılmaz yakışan, tarihi çok eskilere dayanan ve her evin dayanılmaz herkesin severek tükettiği makarna... Bu defa domates soslusunu yaptım. Sevenler eminim bayılacaklar bu tarife. :) Ayrıca bu tarifte ben domates sosu kullandım. Yazın konversesini yapmıştım. Kışın domatesi sağlıksız olduğunu düşündüğüm için kullanmıyorum. İsteğe göre taze domates kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
1 pk Selva Kalem Makarna
4 tane sivri biber
1 baş büyük boy soğan
4 tane taze sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 dal maydanoz
1,5 su bardağı domates sosu (yoksa 4-5 tane orta boy domates veya domates salçası)
1 tatlı kaşığı pulbiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı:
Ocağa derin ve büyük bir tencereye ortayı geçecek şekilde su koyun. Ufak bir tavanın içine soğan, sarımsak ve biberleri ufak doğrayarak zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates sosu koyduktan sonra birbirini iyice aldıktan sonra sos ocağı kapatın. Tenceredeki su kaynadıktan sonra üzerine bir kaşık tuz ve az yağ koyup üzerine makarnayı atın. Makarna dişe yapışmayacak şekilde olduğu zaman iri delikli süzgeçten geçirin. İçini boşalttığımız tencerenin içine sosu ve makarnayı döküp güzelce karıştırın. Çok karıştırmayın makarnayı. 1-2 dk ocakta pişirdikten sonra içine yıkayıp ince doğradığımız maydanozu ekleyip, karıştırıp ocağı kapatın. Servis yapın. :)

Afiyet olsun...

Ayfrost ile Dondurulmuş Gıda Workshopu...

Ayfrost bildiğiniz üzere dondurulmuş gıda üretimini 1975 yılından bu yana yapan köklü bir marka. Ben de daha önce ismini çok duymuş fakat ürünlerini kullanmamıştım. Bana ulaştıklarında seve seve bu workshopu kabul edip katıldım. 
Ecem hanım bizlere Ayfrost ürünlerini ve ne denli kullanım kolaylığı sağladığını anlatıyor. Ayrıca kimyasal koruyucu kullanılmaması büyük bir özellik bence. Dondurulmuş gıdaların vitamin ve besin değerleri yönünden tazeden daha iyi olduğu ve lezzet kaybının oluşmadığını anlattı...


Ayrıntılar ve üretim sistemi hakkında bilgi almak için; http://www.ayfrost.com/tr-TR/uretim-sistemi/  tıklayarak tüm bilgiye ulaşabilirsiniz.
Karidesli ve Kum Midyeli Risotto (yakında tarifini paylaşacağım.)
 MSA'nın öğretici şeflerinden Hakan Şen şefim... Kendisine buradan sonsuz teşekkür ederim. Enerjisi ile harika yemekler yapıyoruz. :)
Risottoyu yapmanın püf noktası sürekli yanlarından içe doğru kepçe kepçe su vererek karıştırmak. Elimden spatula düşmedi. :)

NEDEN DONDURULMUŞ GIDA?
• Dondurma işlemi, tüm dünyada gıdaların uzun süreli korunabileceği en iyi yöntem olarak kabul edilmektedir.
• Dondurma işleminde merkez sıcaklığı -18oC’ye düşürülen üründe mikrobiyolojik faaliyetler durur, kimyasal ve enzimatik faaliyetler ise en aza iner. Dondurma işleminin teknolojisi ve hızı sayesinde, katkı maddesi kullanmadan ürünlerin tadı ve tazelik özellikleri uzun süre korunur.
• Kaynağından ve mevsiminde temin edilen hammaddeler frigorifik araçlarla sadece saatler içinde işletmeye ulaştırılır. Temizlenip, “Tek Tek Hızlı Dondurma İşlemi” (Individual Quick Freezing) (IQF) uygulanarak, 10 dakika gibi kısa bir sürede, -40oC’de dondurulur.
• Dondurma işleminde kimyasal koruyucu kullanılmaz.
• Dondurulmuş gıdalar, kullanma talimatlarına uygun şekilde çözdürülerek pişirildiğinde herhangi bir lezzet kaybı oluşmaz.


etkinliklerworkshoplar, ayfrost, etkinlik, dondurulmuş gıda, balık yemekleri, barbunya yemeği, palamut yemeği, limonlu cheesecake
Gün sonunda yemek kutusunda dondurulmuş Palamut ve Barbunya hediye edildi...

Buradan tüm Ayfrost ailesine, Ecem hanım ve Yekta bey'e , bizlere güzel bir gün geçirmemize imkan sağlayan MSA Mutfak Sanatları Akademisine ve tabi ki Hakan Şef'e çok teşekkür ederim. :)