13 Ekim 2011 Perşembe

Salça Soslu Makarna...

Tatilde olduğum için bir süredir tarif paylaşmıyordum. Tatil dönüşü ev malum karışık ve dağınık geliyor insana. Kolları sıvadım ve yaklaşık 5-6 gün temizlik ve genel değişiklik yaptım annemle beraber. Yeni koltuklarda üzerine alınınca iyice yorulduk. Malum yeni düzen vs. O yoğunlukta yemek yapmayı bırakın yemeye bile fırsat olmuyor. Bir an evvel insanın ortalığı toparlama isteği geliyor içinden... Bir nevi bahar temizliği oldu. :)) Yoğunluğun arasında daha evvelden almış olduğum makarna paketi gözüme ilişti. Dedim hemen bir makarna yapayım. Çok severim. Favori yemeğim diyebilirim...

Selva'nın 3 dk içerisinde pişen makarnasının oluşu ayrı bir güzellikti. Çünkü kim 3 dk pişen makarnayı o yoğunlukta istemezki. Tarifimi aşağıda yayınlıyorum.

Malzemeler:
1 pk. makarna
1 yemek kaşığı domates salçası (arzuya göre üzerine 1 adet domateste doğranırsa lezzetli oluyor.) 1 baş soğan
1 tane domates
Aslında yeşil veya kırmızı biberde kullanılır. Fakat karışıklıkta koymayı unuttum.
Sıvı yağ
1 çay veya tatlı kaşığı pulbiber (acıyı kendi yeme alışkanlığınıza göre koyun.)

Yapılışı:
Önce makarnanın suyunu orta boy tencereyi yarısından biraz fazla olacak şekilde su ile doldurup ocağa koyun. İçine biraz sıvı yağ ve biraz tuz serpin. (yapışmaması için) Başka bir tencerede sosunu hazırlayın. İçine soğanları orta boy doğrayıp yağda kızarmaya bırakın. (biberli yapmak için biberleri de doğrayıp soğanla beraber kavrulmaya bırakın.) Pembeleşen soğanların üzerine domates salçasını ekleyip karıştırın. Hatta ben içine birazda su ekliyorum. Çünkü domates salçası iyi pişmeyince kokuyor ve ben bundan hoşlanmıyorum. Suyu azalıp güzel bir sos haline gelene kadar pişsin. Sonra üzerine pulbiberi atın. Öteki tenceredeki ısınan suyun üzerine makarnayı atın ve 3 dk pişmesini bekleyin. Haşlandıktan sonra demir süzgeçte süzün. Sonra sosu üzerine ekleyin. Karıştırdıktan sonra tabaklara koyup servis yapın. İsteğe göre üzerine peynir koyup yenilebilir. Annem peynirli seviyor. Onun tabağını çektim. :))

Afiyet olsun.