28 Şubat 2014 Cuma

Damla Sakızlı Havuç Rüyası...

Bu tarif oldukça farklı geldi geçtiğimiz gün İzmir'den arkadaşım Fatma'nın sitesinde gördüğüm zaman. İkram ettiğim herkes çok sevdi, beğendi. Kendisine tarif için teşekkür ederim. :)
Malzemeler:
1 kg havuç
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
6 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1,5 paket petibör bisküvi
1 limon ve kabuğunun rendesi
2 paket damla Dr.Oetker sakızlı vanilya

Üzeri için;
Hindistan cevizi
Ceviz

Hazırlanışı:
Havuçları yıkayın. Tencereye 5 su bardağı su koyun. İçine havuçları iri iri doğrayarak atın. Havuçlar iyice piştikten sonra tane kalmayacak şekilde suyu ile birlikte blenderdan geçirin. Derin bir kaseye nişastayı koyarak 1 su bardağı su ile karıştırın ve tencereye yavaş yavaş ekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp tencereye onu da ekleyin. Üzerine şekeride koyup iyice karıştırın ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.
28 x 28 cm borcam kullandım ben bu tatlıyı yapmak için. Borcamın içini su ile çalkalayın. Ocağı kapatın.
En alta bir sıra olacak şekilde bisküvilerden yan yana dizin. Üzerine ince şekilde karışımdan kepçe ile dökün ve bu işlemi bir bisküvi bir karışım yaparak 4 sıra hazırlayın. En üste havuçlu muhallebiyi döküp soğumaya bırakın. Bir gece dolapta bekletmekte fayda var. Lezzeti ve kıvamı tam oturmuş oluyor.

Ilıdıktan veya soğuduktan sonra hindistan cevizini üzeri kapanacak şekilde dökün. En üste isteğinize göre cevizle veya antep fıstığı ile süsleyin. Pasta olarakta bu tarifi yapabilirsiniz. Üzerine krem şanti ile çok güzel olacağını düşünüyorum. O halini de deneyeceğim. :)

Afiyet olsun...