2 Mart 2012 Cuma

Etli Ispanaklı Semsek (Gözleme)...


Malzemeler:
İçi İçin:
1/2 kg kıyma
1/2 kg ıspanak
2 baş soğan
1 yemek kaşığı tepeleme pulbiber
Tuz

Hamuru için:
1/2 kg un
1 çimdik tuz

Yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkarız. Kıymayı soğanla beraber kavururuz. İçine az birşey tuz atarız. Ispanağı üzerine atıp kavurmaya devam ederiz. En son pulbiberi ekleyip ocağın altını kapatırız. Soğumaya bırakırız.
Hamuru için unun içine az tuz atıp su ile karıştırarak hamur haline getiririz. Ceviz büyüklüğünde oklava ile yuvarlak açarak içine yarım ay şeklinde iç malzemeleri yayarak koyarız. Sonra hamurun boş kenarı ile üstünü kapatarak teflon tavada (yağsız tavada) veya sacda pişiririz...

Arzuya göre üzerine tereyağı sürülerek servis ederiz.

Afiyet olsun.