15 Şubat 2014 Cumartesi

Ratatouille Yatağında Baharatlı Biftek...

Workshoplarda değişik yemekler denemeyi ve öğrenmeyi seviyorum. Damak tadıma çok yakın olmasa da çok lezzetli bir yemek oldu. Tekrar yapacağım. :)
Baharatlı biftek, biftek nasıl sotelenir, sebzeli sote, ratatouille, sebze yatağında baharatlı biftek, et tarifleri, ızgara et, yoreselyemekler, pratik tarifler, sebze yemekleri
Malzemeler: (4 kişilik)
4 dilim dana biftek
2 adet orta boy patlıcan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet iri soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
2 adet iri kabak
2 adet domates
2 dal maydanoz
Tuz
Çekilmiş tane karabiber
Bir tutam kekik


Hazırlanışı:
Patlıcanları küp küp doğrayın. Soğanı doğrayın. Isıya dayanıklı bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanları sararana kadar kavurun. Sarımsağı çok küçük, kırmızı biberi çekirdekleri alınıp ince ve yuvarlak şekilde, kabakları ise 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsak, biber ve kabakları tencereye ekleyin ve 10 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini alıp, patlıcanı küp küp ve maydanozu ince doğrayın. Domates, patlıcan, maydanoz, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika, sebzeler yumuşayıp suyu koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir tavada etlerin her iki tarafını bir tutam tuz ve karabiberle terbiyeledikten sonra zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar soteleyin ve birkaç dakika dinlendirin. Servis yapacağınız tabağın ortasına önce ratatouille'i koyup üstlerine biftekleri tek tek yerleştirin. Taze kekik serpip servis edin.

Afiyet olsun. :)