5 Eylül 2011 Pazartesi

Biber dolması...

dolma tarifleri, biber dolması, yemek tarifleri, yöresel yemekler
Malzemeler:
1 kg dolmalık biber (Bulabilirseniz Antep biberi ile daha lezzetli olur.)
250 gr pirinç
3 domates
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane küp şeker (1 çay kaşığı)

Yapılışı:
Biberleri teker teker yıkayıp başlarını dolma olacak biçimde dikkatlice kesiyoruz. Domatesleri, soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Tencere seçiminde geniş bir tencere seçmemiz gerekiyor -ki yan yana pişebilsinler... Biberleri tek tek içini doldurup tencereye yan yana gelecek şekilde yerleştiririz. Sonra içine yarım çay bardağı su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 40-45 dk. pişinceye kadar bekletiriz. Sevilen ve benim en sevdiğim tercihlerden bir tanesi. Umarım siz de seversiniz.

Ayrıca ben acıyı çok seviyorum. Tariflerim biraz acı olabilir. Hatta yukarıda yazdığımdan daha çok biber koydum ben. Zevke göre azaltılabilir.  :))

Afiyet olsun.