3 Eylül 2013 Salı

Vişnelata...

Geçtiğimiz hafta sonu ortaokuldan bu yana arkadaşlığımızın devam ettiği can dostlarımı misafir ettim evimde. Birkaç çeşit yemeğin yanında içecek olmalıydı. Ve de beni biliyorsunuz doğal birşey olmalıydı. :) Bir gün evvelden çarşıya çıkıp fellik fellik vişne aradım. Malum sezonunu bitirdi ve bu yılda fazla olmamış. Sonunda buldum. Hemen yarım kilo alıp son dönemlerde meşhur olan limonata, narata derken vişnelatayı denedim. :) Bence nefis oldu. Hem de sağlıklı. Şeker yerine tümden bal kullanabilirsiniz. Damak tadına göre artık. :)
Malzemeler:
500 gr vişne
2 tatlı kaşığı bal
1,5 yemek kaşığı toz şeker


Hazırlanışı:
Vişneyi yıkadıktan sonra çekirdeklerini ayıklarız. Üzerine toz şekeri dökeriz. Hazırlamadan gece bekletiriz veya en az 1-2 saat önce beklemesi gerekiyor. Yapacağımız zaman mikserden şekerli vişneleri iyice ezeriz. Sonra ince tel süzgece koyarak üzerine 1 litre suyu döke döke elimizle vişneleri sudan geçiririz. Süzdüğümüz vişnenin suyunu servis yapacağımız sürahiye koyduktan sonra üzerine balı kaşıkla ekleyerek karıştırırız. Soğuk servis yapmanızda fayda var. Zamanınız yoksa üzerine buz parçaları koyarak soğutabilirsiniz...

Afiyet olsun. :)