23 Aralık 2013 Pazartesi

Yer Fıstıklı Kuru Baklava ve Balkabağı Püresi...

mayalihamurisleri, hamurişi baklava, baklava tarifi, balkabağı püresi, yer fıstıklı baklava, kuru baklava nasıl yapılır, kuru baklava, baklava tarifi
Malzemeler:
Yer fıstığı
2 yaprak baklava yufkası
Tereyağ

Balkapağı Püresi için;
2 kibrit kutusu kadar balkabağı
2 yemek kaşığı su
1,5 çay kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı nişasta
1 adet karanfil
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
1 tutam toz tarçın

Hazırlanışı:
• Balkabağını, toz şeker, su, karanfil ve tarçın derin bir tencereye konur ve kaynatılır. Kabak yumuşamaya başlayınca sulandırılmış nişasta yavaşta içerisine ilave edilir. Ve mutfak robotu ile püre haline getirilir ve muskat ilave edilerek karıştırılır.
• Yer fıstığını fotoğraftaki gibi hazır alabilirsiniz ya da mikserde parçalı hale getirebilirsiniz.
• Baklava yufkası 1 karış uzunluğunda 4 parmak eninde kesildikten sonra içerisine ufak kırılmış yer fıstıkları konulup fotoğraftaki gibi rulo şeklinde sarıldıktan sonra üzerine tereyağı süreriz.
• Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 15 dk kadar pişirilir.
• Fırından çıkarıp servis tabağına koyarız ve üzerine istediğimiz şekilde balkabağı püresini koyarız. Üstüne pudra şekeri dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.