Evde reçel yapmayı çok seviyorum. Hem katkı maddesi yok. Hem de nefis oluyor. İstediğiniz gibi pişirebiliyorsunuz. :)
Malzemeler:1 kg kuru kayısı
1,5 kg toz şeker
4 su bardağı su (standart boy)
1 orta boy limon
1-2 taze tüm karanfil
Hazırlanışı:
Kayısılar güzelce ılık su ile yıkanır. Tek tek yıkamakta fayda var. Tozlu ve ilaçlı olma durumunda temizlenmiş olacaktır. İyice suyunu süzün. Hatta temiz bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Şekeri bir tencerede su ilave ederek kaynatın. İçine karanfili atın. Şerbet kıvamına gelen şekerin içine kayısıyı atın. Kayısılar reçel kıvamına gelip pişince limonun sıkın. Yarısının kabuğunu içine atıp bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Ben biraz diri seviyorum. Çok kaynatırsanız daha yumuşak bir kıvam olabilir. Ayrıca pişirirken çok karıştırmayın -ki tüm kalsın kayısılar.
Afiyet olsun. :)