28 Haziran 2011 Salı

Puf Böreği...


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Margarin

Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde beze yapıyoruz. Yaklaşık 10 cm (kahve fincanı tabağı büyüklüğünde) açıyoruz. 10 kat bu şekilde açtığımız hamurları üstü üste koyarken arasına margarin sürüyoruz. 10 katı üst üste getirdikten sonra bunları 30 cm olacak şekilde yuvarlak açıyoruz. Daha sonra istediğimiz şekilde keserek araya patates, peynir veya istenilen bir malzeme konulabilir. Katlayarak önceden yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bunu yazın yarım saat kışın ise 1 saat mayalanmasını bekliyoruz. Üzerlerine yumurta sürdüğümüz puf böreğimizi önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Diksiyon kursunun finalinde sınav sonrası tüm arkadaşlarımla etkinlik yaptık. Herkes elinden ne geldiyse hazırlamıştı. Sevgili ablam Fatma hanım'ın güzel tarifi üzerine yaptığım Puf Böreği'ni sizlerle paylaşmak istedim...

Afiyet olsun...