Yöremizin en nefis yemeklerinden. Çok seviyorum. Annem geçen yıl Mersin'e gidince oranın sıcağını kaçırmamış patlıcan ve domatesleri kurutmuş. Bizim memleket Urfa. Urfa'da domatese frenk deniyor. O nedenle yemeğin ismini öyle yazdım. E kışın taze patlıcan yiyeceğime kurutulmuşu çok hoş oluyor. :)
Malzemeler:
250 - 300 gr kurutulmuş doğranmış patlıcan
300 gr kurutulmuş frenk (domates)
1 bağ maydanoz
2 iri baş kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları bir tencereye koyun. Üzerine bol su çekin ve kaynatın. Başka bir tencerede su kaynatın. Domatesleri bir kaba koyup üzerine kaynamış suyu ekleyip kapağını kapatıp bekleyin. Patlıcanlar piştikten sonra tencereden kevgir ile çıkarın. Yemeği pişireceğimiz tencereye soğanı iri iri doğrayıp zeytinyağında çevirin. Tuzunu atın. Üzerine domates ve patlıcanları atarak birbirine lezzetini geçmesini sağlayın. Ocağı kapattıktan sonra yıkanıp iri doğranmış maydanozları atıp servis yapın.
Annem diyor ki; eğer patlıcanları kendileri kuruttularsa kendi içine tuz atıldığı için tuz konulması gerekmiyor.
Afiyet olsun.
12 Ocak 2015 Pazartesi
Kurutulmuş Frenkli Patlıcan Kızartması...
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Patlicanin neyi olsa yerim valla.. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilSağol ablacım. Ben de çok seviyorum. Sevgiler. :)
SilHarika görünüyor ellerine sağlık.Patlıcanın mevsimi kış değil ama daha çok seviyorum.Çekirdeksiz acısız oluyor o yüzden ben kuralları bozup hep alıyorum.
YanıtlaSilYağmur Hanım sizi tanıdığıma çok memnun oldum, ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilyağmurcuğum blogunu çoğu kez ziyaret ettim ama ilk kez yorum yapmak kısmet oluyor... emeğine sağlık canım harika görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler...
Merhaba filiz hanımın etkinligibden geldim :)
YanıtlaSilTakibe aldım bende sayfama beklerim
Merhabalar,
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim :) dermişim…
Canım ellerine sağlık ,afiyetler olsun sizlere…
Sevgilerimi bıraktım…
yağmurcum dikkat takipteyim:)))
YanıtlaSilBu ne güzel bir tarif. Yağmur cuğum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBirgülünlezzetleri
Canımcım... blog ziyereti oyunu vesilesiyle tekrar merhaba...
YanıtlaSilFırsat buldukça ziyaretlerimi yapıyorum ama pek sık olmuyor malesef...
Kuru patlıcan dolmasını severim ama bu şekilde hiç yemedim... sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç... elllerine sağlık canımcım... sevgiler:)))
Canım benim ne kadar beceriklisin .Ellerine sağlık umarım bir gün yemek bana da nasip olur .Sevgiler...
YanıtlaSilOYYY tam benlik
YanıtlaSilNe güzel bir tarif . Ellerine sağlık
Sevgiler
Çok güzel siteniz, sizi tanıdığıma çok sevindim,sevgiler.
YanıtlaSilYağmurcum ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık takipteyim..
YanıtlaSilMerhabalar bende sizi tanıdığıma sevindim hem blogda hemde face de sizi ekledim bundan sonra takipte Olacağım. Ben de her zaman beklerim
YanıtlaSilPatlıcanlı tüm tarifler favorimdir..nefiss görünüyor.Anneninde seninde eline saglık gülüm.Afiyet olsun....
YanıtlaSilnefis bir yemek, sitenize ve enerjinize bayılıyorum, kolaylıklar dilerim..
YanıtlaSiletkinlikten geldim izlemeye aldım sizi
YanıtlaSilçok severim kuruların kızartmasını üzerine sarımsaklı yoğurtla ellerinize sağık
sevgiler
Elinize sağlık.Takibe aldım sizi de beklerim :)
YanıtlaSilçok güzel ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBiz de kurutma yaparken patlıcanın içini de ayrıca kuruturuz. Yazdan yaptığım fasulyelerle birlikte türlü yemeği yaparım. kuruları çok severim. kendi yaptıklarımız olduğu için daha kıymetli..Ben de Diyarbakırlıyım bu arada :)
YanıtlaSilSevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Annem dilimleyip kurutmuş. O nedenle içi dışı birlikte. Ama sizinki de güzel oluyormuş. En azından ziyan olmaz. :) Sevgiler.
SilBen de çok severim patlıcanın her halini. Kurutulmuş domatesi ayrı bir severim. İkisi bir arada olunca tadından yenmez artık :) Ellerinize sağlık, sevgiyle...
YanıtlaSilNefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil