26 Aralık 2012 Çarşamba

Aryıldız'ın mutfak ürünlerinde 64 yıllık serüveni...

Ar Yıldız markasını bilmeyenimiz yoktur. 1948 yılından beri piyasada var olan ve birinci kalite ürünleri ile hep var olacağını düşündüğüm bir marka. Ar Yıldız'ın fabrikasına bloggerlarla davet edildiğim zaman çok sevindim. Üretim ortamlarını halka açmak birçok markanın kolay kolay yapmayacağı birşey. Gezi öncesi yaptığımız toplantıda Ar Yıldız üretim müdürü Bahadır bey'in ve muhasebe müdürünün bizlere anlattıklarından çok şeyler öğrendim. Mesela kaşık, bıçak gibi ürünler asitli yani sirke, çamaşır suyu gibi maddeler ile yıkanmazmış. Eğer bulaşık makinasında yıkanacaksa kuru bir şekilde bekletilmemesi gerekiyormuş. Yoksa korozyon yani paslanma olurmuş.
Sacın belli ölçülerde Maraş kesimi denilen teknikle kesilmesi...
Tonluk ağırlıklarla milyon dolarlık makinalarda şekillendirilen sacların çıkışındaki hali... 
Tencerelerin tabanlarının preslenmesi ve yapışması sonucu soğuması için bekletildikleri yer.
 Ürünlerin parlatılması sonucu değişiklik...
İmalatta gördüğüm el işçileri ile çaydanlıkların uçları bağlanırken gümüş kullanıldığını gördüm...
Lazer ile Ar Yıldız markasının isminin yazıldığı işlem.

Ve sonuç... :)

Ben oraya giderken kaşık, çatal ve tencere imalatını göreceğimi düşünerek yola koyulmuştum. Oraya gittiğim vakit orada çelik ürünler haricinde porselen, tekstil ürünleri Maxstyle (havlu, ev tekstil ürünleri yatak örtüsü gibi) ismi ile piyasada satışta olduğunu öğrendim. Gerçekten ürünleri ciddi manada kaliteli idi.
Maxstyle havlu çeşitleri
Harika bir tencere seti

Bıçak tasarımına bayıldığım kaşık çatal takımı



O gün bizlerle birlikte olan, misafirperverliğin yanısıra güler yüzünü esirgemeyen sevgili sosyal medya sorumlusu Ferhan hanıma, fabrikayı bizlere gezdiren üretim müdürü Bahadır beye ve tüm personele sonsuz teşekkürler. :)


Online satış için: www.aryildizcourt.com

kullanatmarket sunum yarışması videosu... :)