5 Ocak 2012 Perşembe

Volcano, Çilek Sos ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde...

ÇİLEK SOS
Malzemeler:
Dondurulmuş çilek
Şeker
Çilek esansı
Vanilya esansı
Gerekirse koyulaştırmak için çok az nişasta

Yapılışı:
Çilekler şeker ile beraber pişirilir. yumuşayan çileklere çok az nişasta katılır ve püre haline getirilir. Esans katılır.

VOLCANO (10 kişilik)
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
250 gr tereyağ
250 gr bitter çikolata
125 gr un
Alüminyum kalıp
250 gr tereyağ
125 gr şeker

Yapılışı:
Tereyağ ısıtılır. Rende haline gelmiş çikolata üzerine dökülür ve şeker ilave edilirek çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken yumurtalar teker teker ilave edilir. Sonra un ilave edilir. Kalıplar yağlanır ve unlanır. Karışım içlerine paylaştırılır. 200 derece fırında 10 ila 15 dakika pişirilir. Ortası içine çökmeye başlayınca altını kapatın. Çünkü daha fazla pişerse kek gibi olur.

Afiyet olsun.