16 Nisan 2013 Salı

Kuzu Etli Hindiba Türlü...

Malzemeler:
400 gr kuzu eti
300 gr dolmalık biber
600 gr beyaz hindiba
500 gr domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tuz
Çay kaşığının ucu ile karabiber
1/2 su bardağı su


Yapılışı:
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Yalnız biraz küçük yaptım ben. Büyük etleri sevmiyorum yemekte. :) Beyaz hindibaların baş kısmından yaklaşık 1 cm kadar keserek atarız. Sonra onları iri iri keseriz. Dolmalık biberleri ince ince kıyarız. Domatesleri soyup küp boyutlarında doğrarız. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp kuşbaşı etlerini içine atarak kavururuz. İyice kavurmakta fayda var. Biraz benim gibi pişmiş sevenler için iyice pişirmek gerek. Sonra dolmalık biberleri, domatesleri ve hindibaları tencereye ekleyerek üzerini tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleriz. Suyu çektikten sonra üzerine 1/2 su bardağı su ekleriz. Tuz ve karabiberi üzerine atarız. Kısık ateşte 20 dk kadar pişirip servis ederiz.

Afiyet olsun. :)