13 Ocak 2012 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye...

Ben pek kurabiye yapmasını bilmem. Aklımda bir tane vardır. Küçüklüğümden bu yana onu yaparım. Lakin takip ettiğim bir blogger arkadaşım (ihlamurcum.com) arkadaşımın bloğunda gördüğüm bu tarifi uygulamaya karar verdim. İki gün üst üste değişik unla yaptığım tariflerin tadlarında ve görüntülerinde farklılıklar oluştu. Üstte fotoğrafta beyaz un, alttaki fotoğrafta ise tam buğday unu kullandım. Deneyip tadmanızı tavsiye ederim. Sevgiyle kalın. :))

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı un
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

Yapılışı:
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım. Çırpma kabında tereyağını ve şekeri koyup iyice karıştıralım. Sonra yumurtanın sarısını ekleyip karıştırmaya devam edelim. Daha sonra içine unu ve hindistan cevizini ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yoğuralım. Cevizden biraz daha büyük parçalar alarak elimizde yuvarlayarak istediğimiz şekli verelim. Ben yassı bir şekil verdim. :) Üzerine yumurtanın beyazını sürüp hindistan cevizi serpelim. Soğuk fırında 175 derecede 25 dakika pişirelim. Tarifte 175 derece yazıyor. Fakat benim fırının dereceleri tutmadı. Fırın çok sıcak olmayacak. Dikkatli pişirmenizde fayda var.

Not: Kabartma tozu yok. Ayrıca üstteki fotoğrafta beyaz unla alttaki fotoğrafta tam buğday unuyla yaptım.

Afiyet olsun. :)