4 Şubat 2014 Salı

Nefis Bir Osmanlı Yemeği: ELBASAN TAVA...

etyemekleri, elbasan tava, elbasan, tava, osmanli yemekleri, osmanlı mutfağı, osmanlı kültürü, yoreselyemekler,
Malzemeler (4 kişilik):
400 gr kuzu eti
5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Çekilmiş tane karabiber
1 su bardağı un
5 adet yumurta
1 kg susuz yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı et suyu
Kızartmak için zeytinyağı


Hazırlanışı:
Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın. Etleri kızgın yağda 4 dakika kadar çevirip kızartın. Üzerine tuz ve karabiberi atıp 5 bardak suyu ekleyin ve kısık ateşte 1 saat pişirin. Etlerin suyunu süzün. Yoğurdu bir kaba koyarak üzerine un ve yumurtayı ekleyin. Et suyu ve limon suyunu ilave edip malzemeleri iyice çırpın. Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerine muhallebi kıvamına getirdiğimiz yoğurtlu sosu aktarın. Üzerine 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirin.
Önceden ısıtılmış 175 C'deki fırında üzeri fotoğraftaki gibi iyice kızarıncaya kadar 35 dk pişirip fırından çıkarın. Ilık servis edin. :)

Afiyet olsun.