18 Aralık 2011 Pazar

Muzlu İrmik Helvası...


Çok basit bir tarif. 10 dakikada tatlı hazırlanıyor. :))

Malzemeler:
1 su bardağı Selva muzlu irmik
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet dilimlenmiş muz
İsteğe göre ceviz

Yapılışı:
Bir tencereye önce sütü sonra içerisine irmiği ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Karışım, boza kıvamına gelince tatlının tamamını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Tepsiyi hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyini muz dilimleri ile süsleyin. Kurumaması için tatlının üzerini folyo veya film ile kapatın. Kolay dilimlenebilmesi için oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.

Afiyet olsun. :)

Rulo Muhallebi...

Facebooktaki arkadaş listemdeki bir blogger'ın yaptığı tarifi yapmaya çalıştım. Fakat o arkadaşın sitesini de unuttum. Eğer bana kendini hatırlatırsa tarife hangi siteden aldığım bilgisini eklerim. Çok hafif ve şık bir tatlı. Umarım siz de beğenirsiniz. :)
kakaolu muhallebi, muhallebi, rulo muhallebi, sütlü tatlılar, tatlilar, degisik tatli tarifleri
Malzemeler: 
1,1 kg süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya,
1 paket kakao (50 gr)
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi


Yapılışı: 
• Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun.
• Bu karışımı biz dikdörtgen büyük boy cam fırın kabında hazırlayacağız. Bu cam kabın içine hindistan cevizi serpin. Ama hindistan cevizini bol koyun.
• Muhallebi için tüm malzemeleri çelik bir tencerede karıştırıp ocakta pişiririz. Koyu bir kıvam alıyor. Çok koyu olmasın. Bu defada servis edilirken kırılması söz konusu. Ama kesinlikle gevşek bir kıvam olmayacak. Muhallebi piştikten sonra önceden hindistan cevizi serptiğimiz cam kaba tencereden yavaşta üzerinde gezdire gezdire dağıtırız. Kepçe ile her yöne eşit koyamayacağımı düşündüm. Belki siz kepçe veya kaşıkla daha rahat koyabilirsiniz. :)) İyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletiriz. Servis yaparken tepsinin kısa kenarından ikiye keseriz. Sonra uzun kenarından tepsiyi 4'e bölerek keseriz. Ben bir tanesini kenardan alıp çatal bıçak yardımıyla yuvarladım. Müthiş bir görüntü. Çok rahat rulo haline geliyor. Dışı hindistan cevizi içi krem şantili hoş bir muhallebi oluyor. :))

Şimdiden afiyet olsun...