3 Haziran 2011 Cuma

Böğürtlenli Muzlu Pasta...


Sade Pandispanya (Nişastalı, 24 cm’lik kalıp için)
Malzemeler:
4 Adet Yumurta,
4 Kahve Fincanı Toz Şeker,
4 Kahve Fincanı Un,
1 Kahve Fincanı Nişasta,
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.

Pandispanya Yapılışı:
Yumurta aklarını bir büyük kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırparız. 2 fincan şekeri ekleriz. Koyduğumuz şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Başka bir kasede daha önceden ayırdığımız yumurta sarılarını, 2 fincan kalan şeker ve 2 yemek kaşığı kaynar suyu 7 dakika şekeri etirecek kadar çırpın. Şeker eriyince yağı ekleriz ve çok az çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. Yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az çırpın. Son çırpma işlemini yaparken daha pasif bir çırpma işlemi yapılması gerekiyor. Bunun için çırpma teli veya tahta kaşık kullanmamız daha iyi sonuç verir.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişme işleminin son aşamasına kadar fazla kapak açılmazsa daha iyi kabardığını gözlemledim.

Dip Not: Pandispanyanızı kolaylıkla kesebilmemiz yani 2 kat ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.

Pasta için
Malzemeler:
1 Paket Krem Şanti,
1/2 Paket Puding,
1 Adet Muz,
3 Yemek Kaşığı Böğütlen Reçeli,
3 Su Bardağı Süt
50 gr taş görünümlü çikolata

Pastanın Yapılışı:
Önce akşamdan pişirmiş olduğumuz pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla eşit biçimde ortadan ikiye böleriz. Üst katını alıp pastayı servis yapacağımız kaba yerleştiririz. Krem şantiyi 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt ile çırparak kıvamına getiririz. Tencerede ise yarım paket pudingi 2 bardak süt ile çırparak pişiririz. (Ben dolgu yapmak için kullanmak istedim bu puding, ama bazı markaların dolgu malzemeleri oluyor, tercih edebilirsiniz.) Sıcak pudingi pastanın kenarlarından 1 cm mesafe bırakarak tüm pastanın orta kısmına eşit miktarda dağıtırız. Muzu ise yuvarlak bir biçimde küçük küçük dilimledim.
Daha sonra pandispanyanın öteki yarısını üstüne kapattım. En üste krem şantiyi eşit miktarda (ben biraz acemiyim resimden anlaşılacağı gibi.) yayarız. Daha sonra muzu simetrik biçimde yerleştiririz. En üste ise taş görünümlü çikolataları dağıtırız.

Afiyet Olsun.