8 Temmuz 2013 Pazartesi

Gül reçeli...


gul reçeli tarifi, gul receli, gül reçeli nasil yapılır, reçel nasil yapilir, kahvaltiliklar, reçel tarifleri
RAMAZAN AYIMIZ MÜBAREK OLSUN. :)
Bu gece kısmetse sahura kalkacağız ve yarın Ramazan'ın 1'i. Rabbim tamamına erdirsin bizleri. Ve de kıymetini bilmek nasip etsin. Gül deyince sanırım birçoklarımız gibi benimde aklıma Peygamber efendimiz geliyor. Ben de bugün güzel bir gül bahçesine girdim ve güller o kadar güzel kokuyordu ki hemen aklıma Ramazan kahvaltılarına yakışır gül reçeli yapmak geldi. Çok lezzetli ve kokulu oldu. Denemeyenler mutlaka tarifimle denesinler. :)

Malzemeler:
250 gr kokulu gül
1 kg toz şeker
1 limon suyu
3.5 su bardağı su

Hazırlanışı:
Gülleri saplarından ayırın ve ayıklayın. Ben hazır almadığım için ayıkladım. Hazır alırsanız şöyle bir göz atarsınız. :) Şeker ve suyu derin bir tencereye koyup 25 dk kadar kaynatın. Gülleri yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı kadar ayırdığımız şeker ile azıcık ovalım. Lezzeti ve rengi çıkması için. Şeker biraz katılaştıktan sonra gülleri kıvama atıp 10-15 dk kadar pişirmeye devam ederiz. Kapatmadan az evvel limonu sıkıp üzerine dökün ve bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun. :)