17 Haziran 2013 Pazartesi

Sebze yatağında ızgara et

Yapılış fotoğraflarını bir önceki yazımda bulabilirsiniz. Serkan Bozkurt'un etkinliğinde hazırladığım yemeğin tarifi...
izgara et, sebze yataginda izgara et, mangalda et, et nasil terbiyelenir

Malzemeler: (2 kişilik)
1 tane küçük top kabak
3 tane küçük boy renkli biberler
1 baş küçük boy soğan
1 tane domates
Taze baharatlar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı palm yağı
1 çay kaşığı tuz
2 büyük parça et
1 çay kaşığı pulbiber


Hazırlanışı:
Zeytinyağı ve pulbiber ile etleri terbiyeleyin. Tüm kabak ve biberleri iri iri doğrayıp palm yağı ile soteleyin. Üzerine domatesleri yine iri doğrayarak atın. O da yumuşadıktan sonra taze baharatlarını atıp ocağı kapatın. Izgara da veya mangalda etleri pişirerek önceden servis tabağına koyduğumuz sebzelerin üzerine koyup servis yapın. Palm yağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun. :)

Malezya MPOC Palm Yağları ile "yaza merhaba" workshopu...

Yağ çeşidi olarak yiyeceklerde kullanılan ay çekirdeği yağı, zeytinyağı, kanola yağı, fındık yağı, mısır özü gibi yağ çeşitlerini duymuştum. Palm yağını hiç bilmiyordum. MPOC İstanbul yetkilisi Hakan bey'in daveti üzerine katıldım bu partiye.
MPOC Malezya palm yağlarını ve faydalarını Serkan Bozkurt'un Chef's Table Mutfak Okulu'ndaki Yaza Merhaba partisinde öğrendim. Palm yağları Malezya'da üretiliyor ve dünyada ikinci. Birinci ülke ise Endonezya. 150 ülkeye palm yağı ihracatı yapılıyormuş. Tabi Türkiye'ye de... Uzakdoğu ve Güney Asya ülkelerinde yemeklerde bu yağın kullanımı %80'i buluyormuş. Farklı bir çok alanda da kullanıldığını öğrendik. Malezya da palmiye ağacı ekimi bundan dolayı çok fazla ekili durumdaymış. Türkiye'deki bazı firmaların palm yağlarını bisküvi ve margarinlerde de kullanıyorlarmış. Palm yağı üreticisi MPOC Avrupa ve Ortadoğu taraflarında bu yağın kullanımını sağlamayı planlıyorlarmış. Özellikle de ev hanımlarının da kullanmasını istiyorlar. Duman çıkarmayan bir yağ olması ile hanımlara ciddi anlamda hitap edeceğini düşünüyorum.
Serkan Bozkurt'un mutfak akademisi diğer mutfak okullarına göre oldukça farklı ve ferah bir ortamı var. Girişte büyük bir mutfağı var açık olarak. Kendisi bize yemek pişirmenin püf noktalarını ve mutfakla ilgili önemli eğitimler verdi. İlk kez bir etkinlikte bu kadar çok şey öğrendim. Ve de şefimizin gözündeki ışıkla yemek yapmaya ne kadar önem verdiğini hissettim.

Fotoğrafta gördüğünüz sebzeleri ve bir o kadar çeşidi olan et çeşitleri ile kendi istediğimiz et ve sebzelerle palm yağlarını da kullanarak bir workshop gerçekleştirdik. Herkes istediği yemeği yapacağı için kimsenin yemeği kimseninkine benzemeyecekti. Bu da beni oldukça heyecanlandırdı. Çünkü reçeteli workshoplar beni biraz zorluyor. Bazen yeni tadlar öğrenmemin yanı sıra damak tadıma ters yemekler yapabiliyoruz. Tabi yemekte zorlanabiliyorum yemekte. :)
Kabak, domates, soğan, renk renk biberler ve otlar alarak ve de biraz et kendime güzel bir yemek yapmak istedim. Şöyle sebze yatağında ızgara et olmalıydı. En üst katta bir şefimiz de mangal başında bizim getireceğimiz yemekleri pişirmek için bekliyordu. Hemen sebzelerimi seçip yapmaya koyuldum.
Soğanları ve biberleri palm yağı ekleyerek tencereye koyup pişirdim. Tüm sebzelerini iri iri doğrayıp soteledim. Üzerine özel soslarla karıştırıp pişirdim.
Malezya Palm Oil, palm yagi, mpoc malezya, malasia palm oil
Malezya Palm Oil

 Terastaki ızgarayı yapan şefimiz. İlgisi için teşekkürler. :)
sebze yataginda izgara et
 Yemekleri yedikten sonra blogger dostlarla günün kritiğini yapıyorduk. :)
sef serkan bozkurt
 Serkan Bozkurt şefimle...
yemeksohbetleri
Son dönemlerde hayallerimi süsleyen günün sonunda hediye edilen iyi marka bir şef bıçağı. :)

Bugünü bizlere yaşatan öncelikle MPOC İstanbul Yetkilisi Hakan bey'e, mutfak ve yemek üzerine püfleri ve eğitimi ile ufkumu genişleten Serkan BOZKURT şefime çok teşekkür ederim. :)