8 Şubat 2014 Cumartesi

Fransız Usulü Soğan Çorbası...

Hayatımda ilk kez soğan çorbası denedim. Enteresan bir lezzet. Soğan çorbası fikren biraz değişik gelsede tadını ben çok beğendim. :)
Malzemeler (6 - 8 kişilik):
4 adet iri soğan (çok ince kıyılmış)
2-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı sirke
8 su bardağı tavuk suyu
6-8 dilim baget etmek (kızartılmış)
50 gr rendelenebilecek sert bir peynir


Hazırlanışı:
Çorbayı pişireceğimiz tencerede tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtıp üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyin. 10-12 dk kızartın. Biraz koyu olacak soğanlar. Sarımsak, kekik ve şekeri ekleyip çevirmeye devam edin. Yaklaşık 30-35 dakika karıştırarak iyice kahverengi oluncaya dek kavurun. Üzerine unu serperek döküp iyice yedirin. Ayrı bir kapta sirkeyi koyup iyice kaynatın. Özü kalana kadar pişirin. Sonra sirke özünü ve önceden hazırladığımız tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü taşmaması için kaşıkla alın. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk pişirin.
Fırının ızgarasını ısıtın. Küp doğranmış ve sarımsak sürülmüş ekmekleri kaplara bölüştürdüğümüz kaselerin içine tek tek veya 3 adet yerleştirip fırına koyun.
Peynir rendesi koyup eriyene kadar 3-4 dakika fırında bekletin.

Afiyet olsun. :)

Cook Mutfağı ile "Cook'la Mutfakta Aşk Başkadır." workshopu...

cook, cookmutfagi, buzdolabı poşeti, çöp poşeti, cook çöp poşeti, etkinliklerworkshoplar,
Cook Mutfağı workshop'u için EKS'nin Sapphire AVM'deki mutfağında toplandık hanım arkadaşlarla. Malum sevgililer günü yaklaştı. Bu günün etiketi "Cookla Mutfakta Aşk Başkadır."

Birçoğunu önceden tanıdığım blogger dostlarım ve arkadaşlarımla bir araya tekrar bir araya gelmenin keyfi yanı sıra Cook etkinliğinde yeni yemekler öğrenmenin heyecanını yaşadım. :)

Masalarımızda önlüklerimiz hazırdı. Günün menüsü soğan çorbası (fransız usulü), Ratatouille yatağında baharatlı biftek ve elmalı şarlot. Doğruyu söylemek gerekirse en ufak bir bilgim yoktu. Ya yemeklerin adını tanımıyorum diye düşündüm ya da hiç bilmediğim yemekler. Bifteği yapıyordum ama ötekileri hiç yapmamıştım.

Canım arkadaşım Elif. :)
 Dinlenmek için çöp tenekesinin üzerinde dinlendim. :)
Uzun zamandır görmemiştim. Aytül ablacım. :)
Canım arkadaşım Gönül'üm... Ne kadar içten ve samimi. Çok teşekkür ederim her karşılaştığımız etkinlikte günümü güzelleştirdiği için. :)
Günün sonunda yaptığımız yemekleri yedik. Hepsi farklı ve lezzetliydi. :)


Şeflerimiz bugün sağolsunlar güler yüzlü ve güzel anlatımlarıyla bizlere bugün 3 yemeği ve püf noktalarını anlattılar. Erhan ve Öncü Şef'im. Kendilerine teşekkür ederim...
Beni de bu güzel güne dahil eden sevgili Mahiye hanıma ve tüm ekibine, bizlere yemek eğitimi veren ev sahibi EKS Mutfak Akademisine çok teşekkür ederim.