Malzemeler:
1 kg kıyma (1/2 kg dana döş, 1/2 kuzu boşluk) 1 defa çekilmiş.
2 kg patlıcan
Hazırlanışı:
Kıyma makinasından 1 defa çekilmiş kıymaları bir yoğurma kabının içerisinde iyice karıştırıp içine tuz atılır. Arzuya göre çok az karabiberde atılabilir. Ben pek karabiber kullanmamaya çalışıyorum. Tercih sizin. :) Patlıcanları yıkayıp 5-6 cm büyüklüklerinde parçalara ayırıp yaklaşık bir patlıcan çok büyük değilse 4 parçaya bölünüyor. Kıymayı yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde iki patlıcan arasına koyarak pişireceğimiz fırın tepsimize yerleştiririz. Eğer istediğimiz gibi kuzu boşluk bulamazsak et çok kuru olacağından içine çok az zeytinyağı koyarız.
Fırında 250 C'de 50 dk kadar pişiririz. Patlıcan elle üzerinden bastırdığımız zaman yumuşak bir hale gelince fırından çıkarıp servis yaparız.
Afiyet olsun.