16 Kasım 2011 Çarşamba

Çikolata Soslu Muzlu İrmik Tatlısı...


6. blog yazarları buluşması'nda hediye edilen Selva'nın meyva aromalı irmiklerini denemek istedim. Sonuç muhteşemdi. Sadece soğuması için beklettiğimde fotoğraftanda anlaşılacağı gibi muzları erken dilimledim üzerine. O nedenle biraz karardı. Ama tatlı nefis oldu. Benimde yeğenim var oradan biraz biliyorum. Özellikle çocukların yemek yeme alışkanlığı son dönem nesillerde (sanırım sorun birazda annelerde :) biraz zor. Bu tatlı aromasıyla hem çocukların hem de büyüklerin damak lezzetine uygun.

İÇİNDEKİLER
1 su bardağı muzlu irmik
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
1 adet dilimlenmiş muz
Üzeri sosu için yarım paket çikolata sosu (maalesef hazır kullandım. :)

HAZIRLANIŞI
Sütün içerisine irmiği ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Karışım, boza kıvamına gelince tatlının tamamını suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Tepsiyi hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyini ceviz ve muz dilimleri ile süsleyin. Kurumaması için tatlının üzerini folyo veya film ile kapatın. Kolay dilimlenebilmesi için oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekleterek servis yapın. Afiyet olsun. :)

Teşekkürler Selva...