25 Aralık 2013 Çarşamba

Limonlu Piliç Kanadı ve Firik Risotto...

pilavlarmakarnalar, piliç kanat, firik pilavı, firik risotto, risotto nasıl yapılır, limonlu tavuk sosu, akşam menüsü, akşam yemeği,
Limonlu Piliç Kanat Malzemeler:
3 adet piliç kanadı
1 adet limon
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı iri tuz

Firik Risotto Malzemeler:
3 yemek kaşığı haşlanmış firik buğdayı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1/2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı krema
1 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tepeleme eski kaşar peyniri

Hazırlanışı:
• Derin bir kasede domates sosu, bal, limon suyu, hardal ve iri tuz ile birlikte karıştırın. Limon kabuklarının sarı olan kısımlarını tel tel ince şekilde kesin ve ilave edin. Piliç kanatları harmanlanarak çöp şişe takılıp fırında yüksek ısıda pişene kadar fırınlayın.

• Wok tavada ilk olarak tereyağı eritin. Sonra tel şehriye ilave edilir ve renk alıncaya kadar kavurun. Küçük doğranan sarımsak ardından soğan eklenerek soteleyin. İçine firik buğdayı, haşlanmış nohut, krema, kimyon, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek hafif sulu kıvamlı bir karışım elde edilince servis edin.

Afiyet olsun. :)