27 Nisan 2011 Çarşamba

Havuç Kızartması...




Malzemeler :
4 havuç (iri boy)
1 yumurta
1 şişe soda
1 çorba kaşığı ketçap
Alabildiği kadar un
Tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Yeşil soğan yaprakları
(Sosunu arzuya göre değiştirebilirsiniz.)

Hazırlanışı :
İlk olarak havuçları az haşlayın. Daha sonra haşlanan havuçları uzunlamasına doğrayın. Bir yandan da kızartmak için sosu hazırlayın. Sos için tüm malzemeleri koyun ve çırpın. Boylamasına doğranan havuçları önce bir kapta hafif una bulayın. Sonra da hazırlamış olduğunuz sosa batırarak kızartın. Yoğurtlu sos ile servis yapın. Bunun için kase yoğurdu çırpın içerisine dövülmüş sarımsağı, doğranmış fesleğen ve yeşil soğanları ekleyerek karıştırın.

Sosun resmini çekmeyi unutmuşum. :) Bir dahakine eklerim.

Afiyet olsun...

Ispanaklı Bulgur Pilavı...





Malzemeler:
1 kg ıspanak
100 gr pilavlık bulgur
1 küçük 1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tozbiber

Yapılışı:
Ayıklanıp bol su ile yıkanan ıspanakları iri iri doğranır. İçine salça, küçük boy soğan, az tozbiber, tuz, karabiber ayrı bir kapta harmanlanarak pişirilecek tencereye konulur. Üzerine 1 çay bardağı su konur. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.

O pişerken büyük boy soğanı iri iri kıyılır. Bol zeytinyağı ile kavrulur. Pilav pişip suyu çektikten sonra üzerine dökülüp servis edilir.

Afiyet olsun...

5. Blog Yazarları Buluşma Etkinliği...


Tüm blog ve site yazarları dostlara merhaba;

Artık geleneksel hale getirdiğimiz İstanbul'da bulunan site yazarlarının tanışıp kaynaşması amacı ile düzenlediğimiz blog yazarları buluşmasında görüşmek üzere...