27 Nisan 2011 Çarşamba

Ispanaklı Bulgur Pilavı...





Malzemeler:
1 kg ıspanak
100 gr pilavlık bulgur
1 küçük 1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tozbiber

Yapılışı:
Ayıklanıp bol su ile yıkanan ıspanakları iri iri doğranır. İçine salça, küçük boy soğan, az tozbiber, tuz, karabiber ayrı bir kapta harmanlanarak pişirilecek tencereye konulur. Üzerine 1 çay bardağı su konur. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.

O pişerken büyük boy soğanı iri iri kıyılır. Bol zeytinyağı ile kavrulur. Pilav pişip suyu çektikten sonra üzerine dökülüp servis edilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.