27 Nisan 2011 Çarşamba

Havuç Kızartması...




Malzemeler :
4 havuç (iri boy)
1 yumurta
1 şişe soda
1 çorba kaşığı ketçap
Alabildiği kadar un
Tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Yeşil soğan yaprakları
(Sosunu arzuya göre değiştirebilirsiniz.)

Hazırlanışı :
İlk olarak havuçları az haşlayın. Daha sonra haşlanan havuçları uzunlamasına doğrayın. Bir yandan da kızartmak için sosu hazırlayın. Sos için tüm malzemeleri koyun ve çırpın. Boylamasına doğranan havuçları önce bir kapta hafif una bulayın. Sonra da hazırlamış olduğunuz sosa batırarak kızartın. Yoğurtlu sos ile servis yapın. Bunun için kase yoğurdu çırpın içerisine dövülmüş sarımsağı, doğranmış fesleğen ve yeşil soğanları ekleyerek karıştırın.

Sosun resmini çekmeyi unutmuşum. :) Bir dahakine eklerim.

Afiyet olsun...

1 yorum :

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.