Ben bu tarifi sevgili Aylin'in sitesinden aldım. Sağolsun arkadaşım güzel bir tarif uygulamış. Çok beğendim ve hemen yaptım. Umarım siz de beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı katı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
Yarım şişe soda (100 ml)
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek demet maydanoz
1 su bardağı tulum peyniri (veya beyaz peynir)
1 paket kabartma tozu
1,5 bardak tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un
Yapılışı:
Hamuru yoğuracağımız kabın içine yumurtaları kırın. Bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın. Maydanozları ince ince kıyın. Havucu mikserde çekin veya rendeleyin. Peyniri iyice parçalayın veya yine mikserde çekin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurmaya başlayın. Eğer tam buğday unu yoksa biraz daha un gerekebiliyor. Elimize yapışmayacak kadar olmalı. Ben çok katı yapmadım daha iyi pişsin diye. Çok un koyunca sanki içi pişmez gibi geliyor. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Eğer isterseniz peyniri hamura karıştırmak yerine ortasına da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun…