8 Ocak 2012 Pazar

Pırasalı Poğaça...

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1/2 çay bardağı ruşeym
1/2 su bardağı sıvı yağı
Çörek otu

Yapılışı:
Pırasaları ince ince kıyıp bir tencerede az sıvı yağ ile kavururuz. Ocağı kapattıktan sonra pırasanın içine 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı biber ekleyerek karıştırırız.
• Tüm malzemeleri karıştırarak hamuru yoğururuz. Ele yapışmayacak şekilde olduktan sonra elimizle küçük bezeler halinde parçalar alıp el yordamı ile yuvarlayarak avuç ayası büyüklüğünde açarız. İçine önceden kavurduğumuz pırasayı 1 tatlı kaşığı civarında doldurarak yuvarlak kapatıp tepsiye yerleştiririz...

Afiyet olsun. :)

Hardallı Ballı Salata Sosu...

Öncelikle bu tarifleri bizlerle paylaşan sayın Memet Özer beyefendiye buradan teşekkür ederim.

Malzemeler:
2 tatlı kaşığı fransız tipi dijon hardalı
1 çay kaşığı bal
1 limon suyu
Ceviz içi
Sarımsak 
1 adet arpacık soğan
Sızma zeytinyağı
1 portakal suyu ve rendesi
Deniz tuzu
Karabiber
Balzamic sirke

Yapılışı:
Tüm malzemeler Braun Multıquick5 ile karıştırılır. Ortaya muhteşem bir sos çıkar. Sevgili Mehmet Özer'e bu sos tarifi için çok teşekkür ederim.Mevsim yeşilliklerinden özellikle marul,roka ve taze nane yaprakları çok yakışıyor.Süslemek için sarı ve kırmızı biberi kullanabilirsiniz.Sanırım bu yılın son tarifi bu artık 2012 de yeni tariflerle buluşmak üzere..Mutlu Yıllar..