Çocukluğumdan bu yana en sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. Annem eskisi gibi yapmasa da geçen gün anneme söylendim. Dedim neden yapmıyorsun eskisi gibi. Ben de pratikten bilmiyordum tarifini. Sağolsun kış gelince karnabahar bolluğunda yaptık. Tarifini belki birçok kişi biliyordur. Bir de benden deneyin. :)
Malzemeler:
1 kg karnabahar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası veya pulbiber
1 baş sarımsak
Bir çimdik tuz
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Karnabaharı belli boyutlarda (fotoğraflardaki gibi) parçalayın. Sarımsakları iyice dövün. Domates salçası, biber salçası, tuz ve sarımsağı iyice karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip biraz sulandırın. Bir kaba unu koyun.
Yağı da geniş kızartma tenceresine koyun ve ocağı yakın. Karnabaharları önce salçalı sosa sonra una sonra da kızmış yağa atarak önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartın.
Afiyet olsun. :)
Miss çok severim.. eline sağlık canımm..
YanıtlaSilSağolasın. Sevgiler. :) Öptüm.
Silellerinize sağlık, eşim bayılır. Sizin sosunuz da değişik ve hoş geldi eminim sarımsak çok lezzet katmıştır. deneyeceğim.
YanıtlaSilRahmetli annem yumurta baharatlar bir sos yapıp çırpar ona bulayıp unlayıp kızartırdı ama evlenince ,kayın validem sadece az tuzlanmış una bulayıp kızartıyordu baktım daha hafif oluyor ben de öyle devam ettim yıllarca , son 4 yıldır da fırında kızartıyorum. :))
yapış şekli değişse de karnabaharımız baki kalıyor.:))))
Yumurtalı da farklıymış. Annenize Allah rahmet eylesin. :( Benim yumurtalı yaptığım patates kızartması. Baharatlı yumurtaya az haşlanmış patatesi bulaştırır kızartırım. Enfes oluyor. Sevgiler. :)
SilEline sağlık canım
YanıtlaSilSağolasın. :) <3
SilAnnenin eline sağlık canım :) Sevgiler... :)
YanıtlaSilSağol canım benim. :)
SilTatlımm.Ben geldim :)Sanırım bu tarifi yapıp eşime karnıbaharı yedirebilirim.Sevgiler.
YanıtlaSilHoşgeldin. :) Yemiyor mu? Üzüldüm. Yemeli mutlaka. Sevgiler. :)
SilMerhaba,
YanıtlaSilDomatesli sosla hiç denemedim ve ilk defa duydum ellerinize sağlık. Ben hep yumurtalı unlu baharatlı sosa bulayarak kızartırım. Bunuda deneyeceğim ;)
Sevgiler
Sevilay Uçak
http://lokumpilavi.blogspot.com/
broki gibi duruyor karnıbahar olduğuna eminmisiniz acaba çok severim bende deniycem tarifinizi
YanıtlaSilBu akşam denemeyi düşünüyorum nefis görünüyor ellerine sağlık:))
YanıtlaSil