21 Temmuz 2013 Pazar

Solo ile ev yapımı çikolata atölyesi yaptık...

Ramazan ayına girmeden evvel Solo'dan ve Gülhan Kara hanımefendiden çok hoş bir çikolata atölyesi daveti aldım. Bu atölye Chef's İstanbul'da gerçekleşti. Solo'yu bilmeyen yoktur. Solo solo soloooooo aklıma geliyor solo markasını duyunca. Sanırım birçoğumuz aynı fikirde. Reklamlardaki jenerik müziği öyle. :)
Solo'nun yeni ürünleri çok hoşuma gitti. Sıkıştırılmış tuvalet kağıdından masaüstü kullanım için pratik paketlerine kadar hepsi birbirinden kullanışlı. Sıkıştırılmış tuvalet kağıdı az yer tuttuğu için birçok tüketici için tercih edilebilir bir durum. Malum banyoların dolapları ya da evlerimiz küçük. Çok iyi düşünülmüş bana göre. :) Pratik peçetelik ise masaya direkt konarak kullanılabilecek ve çeşitli desenlerden oluştuğu için masa örtümüz ile kombine edebiliriz. :)

Bundan yıllar önce yine çikolata workshopu yapmıştım ama bu defa çok daha heyecanlandım nedense. Çikolata üzerine püf noktalarını ve nasıl güzel çikolata yapılır tüm ayrıntıları ile öğrendik.

Gülhan hanımın eşi Mustafa bey etkinlikte öğretmenimiz oldu.
Kuvertür çikolatayı benmari usulü erittik. Sonra temperleme yaparak yani sürekli karıştırarak yapacak kıvama getirdik. Çikolata kalıplarına koyarak buzlukta dondurduk. Ben bitter yaptım. :)


Gülhan hanım harikaydı. Mustafa bey ve kendisi güler yüzü ve enerjisiyle günümüzün en büyük sırrıydı. :)

Solo'ya Gülhan hanım ve Mustafa bey'e çok teşekkür ederim. :)