7 Mart 2013 Perşembe

Fırında Adana Kebap (Beyti) nasıl yapılır?

Kış günü insanın canı kebap çektimi illa kebapçıya mı gitmek gerekiyor diye düşünürken aklıma evdeki yufkalarla beyti gibi yapabileceğim geldi. Beytiyi hiç yapmadım. Bunu denedim. Çok güzel, lezzetli ve pratik oldu. Bence hemen yapın derim. :))
Malzemeler:
3 yaprak yufka
250 - 300 gr kıyma (boşluk etinden)
1/3 bağ maydanoz
2 tatlı kaşığı isot
3-4 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:
Önce kıymanın içine tuzu, isotu ve karabiberi atarak yoğururuz. Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra onları da ete ekler karıştırırız elimizle. Yufkanın 1 tanesini geniş bir biçimde ikiye katladıktan sonra üzerine minik minik tereyağını aralıklarla süreriz. İkinci yufkayı elimizle yarıya böler serdiğimiz yufkanın ortasına koyarız. Üzerine yapmış olduğumuz harcı ikiye bölerek 2-3 cm çapında silindir şeklinde uzunlamasına koyup yufkayı yuvarlak şekilde sarıp tepsiye fırın kağıdı koyduktan sonra üzerine koyarız. Geriye kalan yufkanın üzerine kıymayı aynı şekilde koyarak sararız. Tepsideki tüm yufkanın üzerine yine minik minik tereyağı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 C'lik fırında yaklaşık 45 dk - 1 saat civarı üzeri kızarana kadar pişiririz.

Afiyet olsun.

18 yorum :

  1. Ellerine sağlık Yağmurcum,
    Farklı bir kebap olmuş güzel görünüyor, sen yaparsın da olmaz mı hiç:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ehu teşekkür ederim canım. Nacizane uğraşıyorum işte yemekle. Çok öpüyorum. Sevgiler. :)

      Sil
  2. ellerine sağlık canım pratik ve lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık tatlım sen yap ben yerim:)
    pamuk ellerine hiç yıpranmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmm çok sağolasın. :))) Şımardım yine. Sevgiler..

      Sil
  5. elınıze sağlık emınım lezetlı olmustur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok güzel oldu. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık Ben çok severim Beyti..:) kepapçıda hep onu yerim. Bu tarifle yarın bende deneyeyim..Çok lezzetli görünüyor.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için. Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir tarif oldu. Sevgiler. :)

      Sil
  7. Yağmurcum ne kadar kolaymış gibi anlatmışsın, hemen denemeli.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ablam zaten çok kolay. :)) Bence de denemeli. Bugün bile workshopta sordular. Kolay diyorum ama inanmıyorlar sanırım. :) Sevgiler canım benim.

      Sil
  8. bu tarife bayılırım ben yağmur hanım ellerinize sağlık:)
    bir ara çok sık yapardım salçalı sos ve sarımsaklı yoğurtla nefis oluyor :)
    sizi takibe aldım sizide takipçim olarak beklerim daha sık görüşmek dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten yanında salçalı sos ve sarımsaklı yoğurtta güzel bir fikir. çok yakışır. :) sevgiler.

      Sil
  9. geldim ,gördüm ve gecenin bu saatinde canım çektiii.. :/ ellerinize sağlık.. çok güzel görünüyor.. enn kısa zamanda yapılası bir tarif. teşekkürler... :) sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler. :))

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.