9 Şubat 2014 Pazar

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba...

tavuk suyu çorba, corbalar, pratik çorba, tavuklu çorba, terbiyeli tavuk, terbiyeli tavuk çorbasi, terbiyeli çorba, terbiye, çorba terbiyesi, terbiye nasil yapılır, tavuk terbiyesi yapılışı
Malzemeler: (4 kişilik)
1/2 su bardağı tel şehriye
1 adet havuç (soyulmuş ve rendelenmiş)
1 adet ufak soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)


Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
5 dal maydanoz
Çekilmiş tane karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede yağı kızdırın. İçine soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Önce tel şehriyeleri ekleyin, şehriyeler altın sarısı olunca havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve suyu tencereye ekleyin ve kaynatın. Şehriyeler pişince çorbanın altını kısın ve tavukları ekleyin. Bir kasede yumurtanın sarısını, un ve limon suyunu iyice çırpın. İçerisine bir miktar çorbadan ekleyerek ısısını ayarlayın. Yavaşça ve bir yandan da çorbayı karıştırarak unlu karışımı yani terbiyeyi çorbaya ekleyin. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek servis edin.

Afiyet olsun. :)

Pembe Sultan...

Yine bir workshopta öğrendiğim bir Osmanlı salatası. Oldukça pratik. Hatta pratik ötesi. Mutlaka deneyin. :)
salatalarmezeler, osmanli salatası, osmanli mezesi, pembe sultan, yogurt salatasi, turşu salatası, pancar turşu salatası, eski yemek tarifleri
Malzemeler: (4 kişilik)
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı pancar turşusu
Yarım limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı:
Sarımsağı ezin. Pancar turşusunu küçük ve küp küp doğrayın. Yoğurt, limon suyu, sarımsak ve turşuyu derin bir kaba koyarak karıştırın. Tuz ile tatlandırıp servis edin.

Afiyet olsun. :)