19 Eylül 2012 Çarşamba

Fırında Mantarlı Sebzeli Et Yemeği...

Ben mantarı çok seviyorum. 15-16 yaşıma kadar hiç yememiş biri olmama rağmen özel bir lezzeti olduğunu düşünmüşümdür. Veeee herşeye yakışıyor. :) Geçtiğimiz gün evde baktım mantar, patates, patlıcan, biber ve domates var. Bir de buzlukta kuşbaşı etim. Bir zaman evvel bir restaurantta bunun patates, mantar ve tavuklusunu yemiştim. Öteki sebzelerinde gayet yakışacağını düşünüp hemen yapmaya koyuldum.
Malzemeler: (8-10 kişilik)
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük boy patlıcan
4 adet domates
1/2 kg mantar
4 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük baş soğan
1 baş sarımsak
250 gr taze kaşar
Karabiber
Tuz
Kekik
Yapılışı:
• Önce kuşbaşı etleri sıvı yağ koyarak düdüklü tencerede kızartırız. Soğanı iri iri doğrayıp kavurmaya devam ederiz. Sonra üzerine 4 bardak su koyarak düdüklüyü kapatıp biraz haşlarız. Ben az pişmiş et sevmiyorum. Eğer siz az pişmiş seviyorsanız kızartarak direkt fırına sürebilirsiniz...
• Mantarları yıkadıktan sonra bir tencereye büyükse 4'e veya 2'ye, küçükse direkt koyarak az yağ ile kızartırız.
• Öte yanda tüm sebzeleri güveç yapar gibi boyutlara doğrayarak pişireceğimiz fırın tepsisine dağıtarak yayarız. Sarımsakları da soyup üzerine atarız. Yaklaşık 20 dk pişen etleri düdüklüden çıkararak sebzelerin üzerine koyarız. Etin suyuna baharatları atarak sebzelerin üzerine yayarak dökeriz. En üstüne pişen mantarları da ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiririz.
• Piştikten sonra servis için 1 kişilik küçük güveçlere koyarız. Üzerine önceden rendelediğimiz kaşar peynirini üzeri kapanacak şekilde koyarak 5 dk daha (üzeri kızarana kadar) fırında pişirerek servis yaparız. :)

Afiyet olsun.