10 Haziran 2013 Pazartesi

Çekirdekli kurabiye...

Geçtiğimiz ay halama gitmiştim. Kendisi pastanede çalışıyor. Baktım bana çekirdekli kurabiye getirdi ikram olarak. Hem tadını hem de değişik görüntüsü oldukça dikkatimi çekti. Hemen tarifini aldım. Tabi pastane işi malum çok yağlı vs. Kendime göre tarifi biraz değiştirip sizinle paylaşayım dedim. Çok pratik bir kurabiye tarifi. Çocuklarda oldukça seviyor. Yeğenim bayıldı, oradan biliyorum. :)
cekirdekli kurabiye nasil yapilir, kurabiye tarifi, cekirdekli tarifler, degisik kurabiye

Malzemeler:
1 su bardağı soyulmuş ay çekirdeği (gerektiği kadar kullanın, yetmeyebilir.)
3,5 Su bardağı esmer un
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Derin bir kapta unu, margarin ve pudra şekerini koyarak güzelce yoğururuz. Sonra pişireceğimiz tepsiyi yağlarız. Çekirdekleri bir kaseye dökeriz. Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlarız. Elimizle biraz bastırıp yumurta beyazı süreriz. Sonra çekirdeklere iki türlü batırıp önceden yağladığınız tepsiye kurabiyelerinizi dizeriz. Önceden ısıttığımız 180 C fırına tepsiyi koyarız. Üzeri pembeleşince fırından çıkarırız. Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis tabağına koyarız.

Afiyet olsun...

Weber Grill ile barbekü workshopu...


Etkinlik öncesi tanışmak ve Weber Barbekü'yü tanıtmak için Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Cem Yılmaz ile bir araya gelip sohbetler yaptık... 
Geçtiğimiz hafta Weber Grill barbekülerinin EKS mutfak akademisinde yapılacak olan etkinlik için davet aldım. Markayı ben ilk kez duydum. Dünyanın en önde gelen barbekü markasıymış. Ürünlerini görünce de daha bir anladım bu ününün boşa olmadığını. Türkiye'ye yeni girmesine rağmen oldukça ilgi görmüş birçok ürünü var. Barbeküleri görünce hayranlığım çok büyük oldu. Ürünler oldukça kullanışlı ve güçlü görünüyordu. Bloggerlar olarak birçok yakın arkadaşım oradaydı. Onlarla birlikte workshop yapmak hele de açık havada olunca çok güzel olacaktı. :)
Şefimiz bizleri ikişer gruplara ayırdı ve her birimize iki çeşit yemek yapmamızı söyledi. Bana sevgili Gönül ile birlikte yemek yapacağımız söylendi. Çok sevdiğim bu arkadaşımla birlikte taze baharatlı elma dilim patates ve hardal aromali labne sosu ile ızgara somon yapmaya koyulduk. :)
Hummalı bir çalışma :))
Elma dilim patatesler pişiyor. :) Kapaklı olduğu için tüm lezzeti içinde kalıyor. Kullanılan kömürler 4 saat hiç sönmeden yandığı içinde kömürün getirdiği zararlar yaşanmıyor.

Yemeklerimizi güzelce pişirdik ve tabaklarımıza servis yaptık. Ben somon kırmızı renk diye pek sevmiyorum. Hemen diğer arkadaşlarımın yaptıkları yemeklerden tercih ettim. :)





Koca bir dilim et olmasına rağmen gayet güzel pişmiş... Hele barbekü de noodle pişirilmesine oldukça şaşırdım... Weber grill ile her türlü yemeği dumansız ve tam içine kadar pişmiş olarak pişirdik.
Weber Grill ile ızgara, mangal ve her türlü yemeği pişirerek hem zamandan hem de mekandan tasarruf ederek istediğimiz lezzete pratik bir biçimde ulaşmak için oldukça marifetli bir barbekü.
Bana göre bu malzemelerin tek sıkıntısı oldukça performanslı bir alet oldukları için biraz ebat ve ağırlık olarak hacimli. Evimizin büyük bir bahçesi varsa kaçırılmayacak ve her kişinin evinde olması gereken bir barbekü.
Somonları pişirdiğim barbekü. Hem gazlı hem kömürlü.

Eyüp Kemal bey güzel ev sahipliği için ve Cem bey'e güler yüzü ve anlatımı için çok teşekkür ederim. :)