19 Nisan 2013 Cuma

Peynirli Omlet...

17 yaşımda çalıştığım bir şirkette öğrenmiştim omlet yapmayı. Biz yumurtayı haşlar veya kızartırız. Ama peynirli hiç yapmamıştık. Öğrendikten sonra lezzetinin müdavimi olduğum bu lezzeti paylaşmak istedim. :)
Malzemeler: (1 kişi için)
2 yumurta
1 kibrit kutusu büyüklüğünde istediğimiz tür peynir (ben ezine ya da urfa peyniri kullanıyorum)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre içine dereotu

Hazırlanışı:
Yumurtayı tek tek bir kaseye kırarız. İyice çırparız. Kızartacağımız tavaya yağı koyarız. Peyniri çatalla ufalayıp tavanın her yerine yayarız. Az eriyene kadar bekleriz. Sonra üzerine yumurtayı dökerek tavada iyice yayılmasını sağlarız. Hiç karıştırmayın. Kısık ateşte yumurtalar donana kadar pişiririz. Ben biraz dağınık seviyorum hafif karıştırdım. :))

Afiyet olsun.