25 Kasım 2011 Cuma

Vanilya Aromalı Bademli Helva...


Bizim geleneksel aile tatlılarımızdan birisi de irmik helvasıdır. Geçenlerde katıldığım 6, blog yazarları buluşmasında hediye edilen Selva'nın aromalı irmikleri bir bir deniyorum. Görür görmez ailemden öncelikle itiraz edilen irmiği helva halinde iken tadınca çok beğendi ev ahalisi. :)) Bu defa baktım evde vanilyalısından kalmış, birazda badem var. Aklıma hemen vanilya aromalı bademli helva yapmak geldi. Ben denedim çok hoş bir lezzet. Denemenizi tavsiye ederim. :)

Malzemeler:
125 gram tereyağı
10 - 15 tane badem
2 su bardağı vanilyalı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Yağı eritip bademleri ve irmiği koyun. İrmiklerin rengi biraz koyulaşana kadar kısık ateşte kavurun. Suyu, sütü ve şekeri ayrı bir tencerede şeker erimesini sağlayın. Sonra şerbeti kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin ve karıştırın. Zaten hemen suyunu çekiyor. Bir iki dolandırıp tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun :)