4 Eylül 2011 Pazar

Su Böreği...

Sevgili Saadet Ablamdan aldığım tarifle hazırladığım bir börek bu. Umarım siz de beğenirsiniz. Çünkü mükemmel oluyor. :))

Malzemeler: 
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Harcı İçin: 
1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.)
1 demet maydanoz (isteğe bağlı dereotu)
Tereyağ ve zeytinyağı

Yapılışı: 
Ben tezgahta hamuru yapıyorum. O nedenle bu şekilde anlatacağım. Tezgaha biraz un döküp ortasını havuz gibi açarız. Ortasına 6 yumurtayı, yoğurdu ve tuzu karıştırıp sertçe bir hamur yaparız. Takribi 10-12 parça yapıp üzerine bir örtü ile örterek 15 - 20 dk dinlendiririz.

İçini ise maydanoz kıyılarak üzerine peyniri koyup karıştırırız.

Parçalar teker teker un yardımıyla biraz kalınca yani 2 mm. inceliğinde açarız. Sonra fırına süreceğimiz tepsinin dibini yağlarız. Üzerine bir tanesini bütün olarak kenarlardan biraz taşacak şekilde yayarız.

Öte yandan derin bir kabın içine su ve biraz bol tuz ile kaynatırız. Sonra öteki yuflaları 4 parçaya ayırarak (ben daha küçük parçalar yaptım.) 1 dakika kadar haşlarız. Kevgir yardımıyla sudan çıkarıp soğuk su bulunan kaba atarız. Oradan elimizle çıkarıp hemen tepsiye eşit miktarda yerleştiririz ve üzerini yağlarız. Her katın arasına mutlaka yağ koymamız gerekiyor. Yoksa hamur kalıyor maalesef. Açtığımız yufkaların yarısına geldiğimizde tepsinin içine beyaz peyniri dağıtarak koyarız. Geriye kalan yufkaları da aynı işlemden geçirerek tepside üst üste yığarız. Kenardan sarkan en alttaki yufkayı da içine doğru çevirip üzerini bol yağlayarak fırında pişirilir.

Afiyet olsun. :)