9 Nisan 2012 Pazartesi

Tavuklu Ispanaklı Yoğurt Çorbası...

Bu dönemlerin en çok bulunan ve lezzetli bitkilerinden ıspanak. Geçen gün azıcık ıspanağım vardı. Anneme sordum bunu tarif etti ve bayıldım lezzetine. Çok ıspanak olursa elimde el açma börek, az olursa bundan sonra yoğurtlu çorbasını yapacağım. Yiyenler vardır ama ben ilk kez yedim ve yemeyenler için paylaştım. :)


Malzemeler:
• 300 gr ıspanak
• 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç
• 1 tane Keskinoğlu tavuk budu
• 1 kase yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• Tuz
• 1 çimdik karabiber

Yapılışı:
Bir tencereye tavuk budunu haşlarız. Budu suyun içinden çıkarıp bir tabak içinde didikleriz. Suyun içine pirinci atarız. Piştikten sonra ıspanağı atıp 2 dk. kadar kaynatırız. Didiklediğimiz tavukları içine atarız. Bir kapta yoğurdun içine 1 kaşık un atarak çırparız. Sonra tavuk suyundan az az alıp çırpmaya devam ederiz. Sonra tencereye aktarıp 1 dk kadar kaynatırız.

Afiyet olsun.