24 Mart 2013 Pazar

Kabak tatlısı...

Küçüklüğümde hiç sevmediğim şimdi ise tadına doyamadığım bir lezzet bu. Nedendir bilmiyorum -sanırım annemin deyişi ile "İnsan gün gün huy değişir." kızım der hep bana- artık çok seviyorum. Eminim yemeyenler benim gibi bir gün seve seve yiyeceklerdir. :)
Malzemeler:
1 kg tatlı kabak
1 kg toz şeker
1/2 limon
Süslemek için ceviz veya Hindistan cevizi

Yapılışı:
Kabakları doğrayıp tencereye koyarız. Üzerine şeker ekleyip yaklaşık 12 saat kadar bekletiriz. Mesela ben gece koyup sabah kahvaltısından hemen sonra tencereyi ocağa koyarım. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat kadar yani kabaklar yumuşayıp yeme kıvamına gelene kadar pişiririz. Piştikten sonra ocağı kapatmadan limonu sıkarak bir taşım kaynattıktan sonra kapatıp soğumaya bırakırız.

Afiyet olsun. :)