14 Şubat 2014 Cuma

Frambuaz Reçelli Kurabiye...

Yarın sevgililer günüymüş. Bari bende kurabiye tarifi paylaşayım dedim. :)) Sevgilinize, nişanlınıza, eşinize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz.
kurabiye, mayalihamurisleri, tatlilar, 14 subat sevgililer gunu kurabiye, sevgililer günü sürprizi, sevgiliye surpriz,
Malzemeler (10 adet kurabiye için):
150 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
1/8 çay kaşığı tarçın
250 gr un
4 gr kabartma tozu
Birkaç damla kırmızı gıda boyası

Frambuaz Reçeli İçin:
250 gr frambuaz
100 gr toz şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı mısır nişastası


Hazırlanışı:
Frambuaz, şeker ve limon suyunu bir kaba koyarak pişirin. 2 yemek kaşığı suyla karıştırıp açtığınız mısır nişastasıyla kıvamını hafif koyulaştırın. Reçeli kenara alıp soğutun. Tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpın. İçine yumurta ve vanilya özünü ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçını karıştırıp tereyağlı karışıma ekleyin. Oluşan hamuru 2 topa bölün. Hamur toplarını teker teker istediğiniz kalınlıkta hafif unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın. Kalp şeklinde kurabiye kesici ile açtığınız hamuru şekillendirin. Ortası delik, reçeli gözüken şekilde hazırlamak için iki boy kurabiye kesici kullanın. Önce büyük sonra küçük boy kesici ile ortası kalp şeklinde üstü delik katman kurabiyeyi şekillendirebilirsiniz.
175 C önceden ısıtılmış fırında hafif koyulaşana kadar pişirin. (1.5 cm kalınlığında açılmış kurabiye için yaklaşık 12 dakika) Pişmiş kurabiyelerin arasına reçelinizi sürerek kalp şeklinde kurabiyelerinizi sandviç gibi hazırlayın.

Afiyet olsun. :)