30 Mart 2013 Cumartesi

Hasbeli Aş (Yeşil Mercimekli Pilav)

Benim çocukluğumdan bu yana en çok sevdiğim pilav türüdür. Dün annem yapalım dediği zaman inanın çocuklar gibi sevindim diyebilirim. Uzun zaman olmuştu çünkü yapmayalı. :) 

Malzemeler:
1,5 su bardağı yeşil mercimek (hasbe)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine karabiber

Hazırlanışı:
Soğan, salça ve mercimeği ayıklayıp üzeri 3 parmak geçecek şekilde su ekleyerek bir tencerede kaynatırız. Su kaynadıktan 10-15 dk sonra pişip pişmediğine bakarız. Piştikten sonra suyu azalmışsa az su ekleyip üzerine önce tuzu sonra ayıklanmış bulguru tencereye ekleriz. Suyunu çekene kadar pişiririz. Üzerine ayrı bir kapta tereyağı eritiriz ve zeytinyağını da ısıtıp üzerine dökeriz.

Servise hazır. Yanına özellikle taze soğan ve taze sarımsak çok lezzet veriyor. Afiyet olsun. :)

12 yorum :

  1. eline sa[lik bende aradayaparim guzel ve besleyeci oluyor

    YanıtlaSil
  2. Yağmurcum; ben de çok severim ama mercimeğin bu adını ilk defa duyuyorum:) Ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim yörede öyle söyleniyor canım ablam. :) Çok teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  3. Bulgurun her hali ayrı bir güzel oluyor.Senin tarifinde ayrı bir güzel.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, güzel arkadaşım çok teşekkür ederim. Sevgiler. :)

      Sil
  4. İşte benim e sevdiğim pilav, bayılıyorum, Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de inanılmaz severim. Çok sağol. Sevgiler. :)

      Sil
  5. Ben de çok severim Yağmur'cum. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık tatlım mmmmm çok severim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bende gerçekten çok seviyorum. Sevgiler. ;-)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.