26 Haziran 2013 Çarşamba

Patlıcan kızartması dürümü...

Patlıcan kızartması abimin en sevdiği yemeklerden. Biz bu yemeği çok severek yeriz. Dürüm şeklinde tüketiriz. Onun için patlıcan dürüm diye isimlendirdim yemeği. :) Patlıcan, domates, yeşil biber ve soğan ile dürüm edilerek tüketiliyor. Bilmeyen ve denemek isteyenler için işte tarifi. :)
patlican kizartmasi, patlican durum, yemek tarifi, yaz yemekleri, pratik lezzetler, pratik yemekler
Malzemeler:
3-4 adet orta boy patlıcan
3-4 adet domates
20-30 adet yeşil biber
2 baş kuru soğan soğan
Kişi başı 2-3 adet lavaş ekmek (tarifi için)
Kızartmak için sıvı yağ
1/2 çay kaşığı kimyon (sevenler için)
1/3 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Sıvı yağı kızartacağımız tavaya 1-2 cm derinliğinde koyun. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra başını kesip, boylamasına 3'e bölün. Yağ kızdıktan sonra içine atıp her bir tarafını güzelce kızartın. Yeşil biberlerin baş kısımlarını kestikten sonra uç kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın. -ki kızarırken daha rahat kızarır. Çok sıçramaz. Öte yandan domateslerin kabuklarını soyun. Zeytinyağı, kimyonu, karabiberi ve az tuzu da ekleyerek küçük bir tencerede kısık ateşte hafif yumuşayana kadar kızartın. Soğanları da jülyen kesip küçük bir kaba koyarak servis yapın. Fotoğraftaki gibi lavaş ekmeği (tarifi için) açarak içine malzemeleri koyarak az tuz ile sarıp yanına ayran ile yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun. :)