19 Aralık 2013 Perşembe

Cookplus Kışa Merhaba Etkinliği...

Geçtiğimiz hafta içinde Cookplus'ın workshopuna davet edildim. Sevgili Ayşenur hanımın bu daveti çok sevindirdi. Zira daha önce de tanışma fırsatı bulduğum Serkan Bozkurt ile kendi mutfağı Chef's Table'da tekrar etkinlik yapma imkanıydı bu benim için. :)
 Serkan bey bize balık pişirme hakkında püf noktalarını anlatıyor.
Bu özel günde inovatif tadımlıklar yaptık. Menüde balık kokoreç dürüm, limonlu piliç kanatları ve firik risotto, mıhlama ve ballı balsamikli arpacık soğan, yer fıstıklı kuru baklava ve balkabağı püresi, trüflü double çikolatalı muss vardı.
Yaptığım balık kokoreci yerken. :) Tarifi için tık tık...
Limonlu piliç kanatlarının sosunu hazırlıyordum. Yıllardır blog yazıyorum ama ilk kez tavuğu balla sosladım. Ama tadı nefisti.
Tarifini yakında yayınlayacağım. :)
Mıhlama ve Ballı Balsamikli Arpacık Soğan tarifi yakında. :)
Fatma ve İlknur ile masada yaptıklarımızı yiyoruz. :)
Trüflü Double Chocalatte Muss harika oldu. :)
Ve günün sonu yaptığımız baklavaları yerken. :)

Bizlere bu günü yaşatan Cookplus.com Ayşegül hanıma, Fatih beye, kapılarını bizlere açan ve öğretileriyle günümüzün kârlı geçmesini sağlayan Serkan Bozkurt'a çok çok teşekkür ederim.

www.cookplus.com inceleyebilir birçok markanın ürünlerine ulaşabilir, http://www.harikalarmutfagi.com.tr ziyaret ederek denenmiş resimli yemek tariflerine ulaşabilirsiniz. :)

Salçalı Limonlu Turp...

pratiktarifler, salatalarmezeler, sanliurfa yoresi yemekleri, soslu turp tarifi, turp, yoreselyemekler
Özellikle balık kızartması veya çiğköfte yaptığımda yanında garnitür olarak hazırlıyorum. Dedem rahmetliğin yaptığı bir tarif. Büyüklerimizden öğrendim. Bence turbun en lezzetli hali. :)

Malzemeler:
2 tane orta boy turp
1 tane limon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çimdik karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası veya domates sosu

Hazırlanışı:
Turpu yıkayıp üzerindeki kötü yerlerini kesip atın. Fazla ince kesmeden doğrayın. Ayrı bir kapta tüm malzemeleri turp hariç karıştırın. Üzerine turpları atıp karıştırın ve servis yapın...
Yalnız turpları sosu hazırladıktan hemen sonra atmayın. Ta ki sofra açık iken sosa karıştırıp servis edin. Çünkü limon ile birleşen turp sulanıyor. :)

Afiyet olsun.

Yeni yıl için yeme içme önerilerim...

Öncelikle yeni yıla giriyoruz. Yeni yıla girmenin heyecanı ile birlikte o gece neler yapabileceğimize göz atalım istedim...

Hep hindi veya tavuk tüketim menüleri hazırlanır. Ben böyle düşünmeyenlerdenim. Harika ve hafif bir menü ile o geceyi tamamlayabilirsiniz.

Yapımı oldukça pratik Balık Kokoreç Dürüm yapabilirsiniz.
http://www.yemeksohbetleri.org/2013/12/balk-kokorec-durum.html
Biraz standartların dışına çıkmak gerekiyor değil mi? :)

Yine sezonun öne çıkan sebzelerinden Pırasa Sarmasını tavsiye ederim. Oldukça pratik ve hafif bir lezzet.
http://www.yemeksohbetleri.org/2013/03/prasa-sarmas-prasa-dolmas.html
Son olarak tatlı içinde Ballı Armut Tatlısı çok pratik ve sunum bakımından da çok şık.
http://www.yemeksohbetleri.org/2013/09/ball-armut-tatls.html
Ev yapımı pratik bir içecek... "Vişnelata" Malum artık yazı kışı yok sebze / meyvelerin. Hazırlarını bulabiliyorsunuz dondurulmuş gıda reyonlarında. Ben bu tarifi yazın yapmıştım ve lezzeti hala damağımda. :)
Bunların haricinde az kuruyemiş ve cip tüketebilirsiniz. Tabi cipsi kendiniz yapmanız kaydı ile. Patatesleri rendelerin kenarındaki patates dilimleme kısmından dilimleyip çok hafif tuzlayın. Fırın tepsinine yağlı kağıt (pişirme kağıdı) koyarak üzerine yayın. Sonra sıcak fırında pişirin. Aynen hazır cipsler gibi oluyor. :)